Hlavní obsah

Muž se chtěl nejprve na úřadu práce podřezat žiletkou, pak se porval se strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informaci o muži, který se chtěl na Úřadu městské části Praha 13 podřezat žiletkou, přijala ve středu po 14. hodině strážnice okrskářka. Volající úřednice upřesnila, že se muž sebepoškozuje a vyhrožuje sebevraždou. Strážnice okamžitě vyrazila na místo a přitom přivolala autohlídku.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na chodbě úřadu našli policisté asi třicetiletého muže, který něco nesrozumitelně vykřikoval, z pravého předloktí mu tekla krev a v levé ruce držel žiletku. Hlídky k němu přistoupily a vyzvaly ho, aby odložil žiletku. Dále ho uklidňovaly s tím, že mu pomohou a že nic nestojí za to, aby ukončil svůj život.

Muž odvětil: „Nic vám do mého života a zdraví není!“ a pak pevně uchopil žiletku a pokusil si před zraky strážníků proříznout horní část pravého předloktí.

„Jeden ze strážníků okamžitě zareagoval, aby mu zabránil v dalším sebepoškozování. Z důvodu jeho ochrany mu byla ještě přiložena pouta. Mezitím sociální pracovnice přivolala záchrannou službu. Záchranáři požádali zasahující strážníky, aby muži ponechali pouta a doprovodili je do nemocnice, protože se muž stále snažil sebepoškozovat tím, že bouchal hlavou o zem. Dále se kopáním snažil napadnout záchranáře i hlídky městské policie,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Při použití donucovacích prostředků došlo u zasahujícího strážníka k proříznutí gumové rukavice a následnému drobnému krvácivému zranění na prostředníčku. Strážník byl ošetřen a dál pokračoval ve službě.

Reklama

Výběr článků

Načítám