Hlavní obsah

Motorkáři ve Valticích zavzpomínali na svého kolegu Jána Vychodila

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový víkend se do Valtic na jih Moravy sjela více než stovka motorkářů, aby společně zavzpomínali na svého zesnulého kamaráda a kolegu Jána Vychodila. Právě jemu byl věnován 3. ročník motosrazu. A už nyní pořadatelé plánují čtvrtý ročník Memoriálu.

Foto: archiv Paulína Hažmuková
Článek

Na jih Moravy se v pátek 30. srpna sjeli motorkáři z celé České republiky, ale i Slovenska a Běloruska. "Vypadá to, že náš motosraz se pomalu, ale jistě stává mezinárodním," říká Paulína Hažmuková, která na památku svého bratra Memoriál pořádá.

Spanílá jízda stovky motorek projela poslední srpnový den silnicemi v Podpálaví a byla středem pozornosti. Neplánovaně se ke koloně přidávali náhodní motorkáři a v jeden okamžik se soudobé nablýskané stroje setkaly s veterány.

"Bylo to opravdu kuriózní a impozantní. Na pár minut a pár kilometrů jsme se sloučili se srazem veteránů, který jel ze Šardic. V jednu chvíli bylo v koloně víc než 130 strojů. Krásný pohled i pocit. Při klesání od Klentnice do Pavlova podél Pálavy se náš "motohad" z pohledu nás, co uzavírali kolonu, vinul, kam až oko dohlédlo," vzpomíná na jedinečný zážitek Paulína Hažmuková.

Finále vyjížďky 3. ročníku Memoriálu Jána Vychodila bylo na Čestném nádvoří zámku Valtice, kde nesměla chybět společná fotografie a pozdrav v podobě burácejících strojů.

"Zjistili jsme, že zámek a motorky k sobě patří. Takže za rok určitě zase," říká organizátorka a už plánuje další ročník motosrazu. Ten proběhne 29. a 30. srpna 2014 opět ve Valticích.

K motorkám neodmyslitelně patří muzika. Srpnový sraz ve Valticích uzavřela rocková zábava na zahradě hostince Pančava. Hlavní hvězdou večera byla skupina IRNIS, která věnovala svou novou píseň Nad zemí zesnulému Jánu Vychodilovi. Nyní s touto skladbou boduje v hitparádě MTV.

Reklama

Výběr článků

Načítám