Hlavní obsah

Moravské zemské muzeum zve na přednášku

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 23. listopadu v 17.00 hodin se v přednáškovém sále v 1. patře v Dietrichsteinském paláci v Brně, Zelný trh 8, koná přednáška Marie Pardyové Slonovinové pyxidy ze Žuráně u Brna a z Klačan u Bratislavy jako doklady artefaktů z období pozdní antiky a stěhování národů.

Foto: Jiří Smutný

Dietrichsteinský palác

Článek

Přednášku MZM pořádá jako doprovodný program k výstavě Poklady barbarů, která je k vidění v Paláci šlechtičen na Kobližné 1 v Brně do 29. ledna 2017.

Výstava přibližuje prostřednictvím největšího českého pohřebiště z 5. století př. n. l. v Praze-Zličíně a také na základě významných nálezů moravských dramatické období tzv. doby stěhování národů.

V archeologické sbírce MZM je z tohoto období uložena řada významných nálezových souborů, z nichž nejdůležitější jsou na výstavě prezentovány. Patří k nim zejména inventář knížecího hrobu z Blučiny, nálezy z knížecích hrobek ukrytých pod impozantní mohylou na Žuráni nebo inventář hrobu kovotepce z Brna - Kotlářské ulice.

Reklama

Výběr článků

Načítám