Hlavní obsah

Mníšecký zámek zve o víkendu na bohatý výběr prohlídek pro děti i pro dospělé

Novinky, Marie Charvátová

Během druhého adventního víkendu, v sobotu 7. a v neděli 8. prosince, pořádá zámek v Mníšku pod Brdy tradiční i netradiční prohlídky. Podvečerní s andělem a bílou paní, prohlídky s ledovou královnou Elsou, vánoční prohlídky s adventními zvyky nebo pohádkové prohlídky pro nejmenší.

Článek

Na zámku v Mníšku mohou i teď v zimě návštěvníci vybírat z bohaté nabídky prohlídek a programů. Na dvou okruzích se seznámí se životem posledních šlechtických majitelů a projdou se jejich slavnostními i soukromými komnatami. Kromě toho mohou zavítat také na vyhlídku z věže nebo na netradiční kostýmované prohlídky.

V sobotu si mohou vybrat mezi Vánoční nebo Podvečerní prohlídkou. Na co se lze těšit? Při Vánoční prohlídce si přímo v prostorách zámku ozdobí stromeček, zkusí hodit střevíčkem nebo pustit ořechovou lodičku. Navíc dostanou drahocenné rady. Jak si třeba zajistit, aby vás v příštím roce měli všichni rádi?

Na podvečerní kostýmované prohlídce potkají zámečtí hosté nejen bílou paní na chodbě zámku a anděla v kapličce, ale také marnivou princeznu. Večer se chystá na ples a potřebuje, aby jí děti pomohly vybrat ty nejkrásnější šaty.

V neděli jsou na programu prohlídky s oblíbenou královnou Elsou nebo Z pohádky do pohádky. Elsa bude s dětmi hledat svého kamaráda Olafa a pozve je i do Kouzelného sklepení s pohádkovými bytostmi. A při prohlídce Z pohádky do pohádky se v pohádce ocitnou děti úplně. Potkají draka, Popelku nebo trpaslíky. Na prohlídky se doporučuje rezervace.

Výběr z víkendového programu:

Sobota 7. 12.

10:30 Vánoční prohlídka pro rodiny s dětmi

14:15 Vánoční prohlídka pro dospělé

16:00 Podvečerní prohlídka s andělem a bílou paní

Neděle 8.12.

10:30 Prohlídka s Elsou a Olafem

12:30 Z pohádky do pohádky

13:30 Vánoční prohlídky pro dospělé

Reklama

Výběr článků

Načítám