Hlavní obsah

Mladík, který chtěl shodit svého spolubydlícího z pátého patra, skončil ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže, který chtěl v pátek 10. srpna ve Valašském Meziříčí shodit svého spolubydlícího z balkónu v pátém patře, stíhají vazebně krajští zlínští kriminalisté.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Jednání agresivního a opilého muže zabránili pohotovým zásahem další přítomní. Za pokus vraždy hrozí sedmadvacetiletému muži až osmnáctiletý trest odnětí svobody,“ informovala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

K incidentu došlo uplynulý pátek odpoledne v jednom bytě ve Valašském Meziříčí, kde sedmadvacetiletý muž společně se svým devětadvacetiletým spolubydlícím a dalšími známými popíjeli alkohol.

Oba muži už byli silně ovlivněni alkoholem a začali se hádat. Po rozepři začal být mladší z nich agresivní, vzal svého spolubydlícího do náruče a odnesl ho na balkón, kde ho držel přes zábradlí, nadával mu a říkal, že ho pustí a zabije. Balkón bytu v pátém patře je ve výšce asi 18 metrů.

"Agresivního mladíka zastavili v jeho jednání další přítomní, kteří muže stáhli z balkónu zpět do bytu. Všichni poté ze strachu odešli do vedlejšího bytu, odkud zavolali policii. Policejní hlídka pak přijela na místo a zadržela ho,“ řekla k události Lenka Javorková.

Na místo vyjeli kromě valašskomeziříčských policistů i vsetínští kriminalisté, kteří po vyhodnocení situace věc předali pro podezření z pokusu vraždy krajským zlínským kriminalistům.

Krajský vyšetřovatel podle mluvčí Lenky Javorkové muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

„Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval. Na základě tohoto rozhodnutí jsme obviněného v pondělí odpoledne eskortovali do vazební věznice. Obviněný muž má už několik záznamů v rejstříku trestů majetkového charakteru,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám