Hlavní obsah

Mistrovství světa volejbalových juniorek se bude hrát v Brně

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženský volejbal a Brno patří k sobě, což je známé i na mezinárodní scéně. Proto bylo právě tomuto moravskému městu svěřeno pořadatelství Mistrovství světa juniorek ve volejbalu. Uskuteční se ve dnech 21. až 30. června.

Článek

Mistrovství světa juniorek bude největší mezinárodní akcí, kterou bude Český volejbalový svaz v letošním roce pořádat. Předseda organizačního výboru a místopředseda ČVS Robert Urbánek měl před sebou zodpovědný úkol: vybrat dvě sportovní haly, ve kterých budou nejlepší týmy světa bojovat o světový titul.

Hned v počátku jednání bylo téměř jisté, že jedním z dějišť mistrovství světa bude Městská hala míčových sportů na Vodově, kam již v minulosti zavítal volejbalový fanoušek na zápasy Evropské ligy či mistrovství kadetů a kadetek. Vedení ČVS se zástupci FIVB rozhodli, že druhým dějištěm šampionátu Mistrovství světa juniorek 2013 bude Kajot Arena.

„Přestože Kajot Arena nedisponuje dalším kurtem pro warming up hráček před utkáním, což byl jeden z požadavků FIVB, jsem velmi rád, že rozhodnutí nakonec padlo na Kajot Arenu. Věřím, že hala bude důstojným prostředím pro pořadatelství takovéto významné akce. Inspekce byla s dosavadními přípravami šampionátu velmi spokojena, takže můžeme v klidu pracovat dál,“ řekl pro České volejbalový svaz Robert Urbánek. Kajot Arena dokonce budou hlavní halou šampionátu.

České juniorky, které se již nyní na tento vrchol připravují, budou hrát své zápasy, i v případě postupu do dalších bojů, právě v Kajot Areně s kapacitou 7000 míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám