Hlavní obsah

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová ochutnala „starostovici“

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nosislavi se v úterý odpoledne konalo slavnostní ukončení projektů Rekonstrukce II/425 Nosislav průtah a II/425 Nosislav - Velké Němčice, Starovičky.

Foto: Jiří Smutný

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová zřejmě poprvé v životě ochutnala nosislavskou „starostovici“

Článek

Slavnostní akce se uskutečnila před obecním úřadem za účasti ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové, jihomoravského hejtmana Michala Haška a dalších hostů. Starosta Nosislavi Pavel Fröhlich přivítal návštěvu s kyticí, „starostovicí“ a koláčky.

Přítomní občané se dověděli, že kromě právě slavnostně otevíraného úseku bude letos na jižní Moravě opraveno na tři sta kilometrů silnic v rámci 112 projektů. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek připomněl, že na jihu Moravy je 3800 kilometrů silnic, takže se zatím opravilo jen malé procento.

Občanům Nosislavi poděkoval za to, že měli pevné nervy a čtyři měsíce oprav vydrželi. Na adresu přítomného šéfa jihomoravských policistů Leoše Tržila poznamenal, že by bylo dobré, kdyby policie kontrolovala dodržování dopravních značek řidiči. Uporornil, že jen během jeho projevu projela po nově opravené vozovce řada kamionů, přestože tady nemají co dělat, ze šetrnosti nepoužívají souběžnou dálnici a policie je k nim benevolentní. Leoš Tržil na to nereagoval.

Ministryně poděkovala za přijetí a popřála všem, aby silnice dobře sloužila a vydržela co nejdéle v dosavadní výborné kvalitě.

V závěru se přítomní dověděli, že na rekonstrukcích silnic v Jihomoravském kraji se podílí celá řada firem a že s jejich prací panuje spokojenost. Faktem je, že i po právě otevírané silnici se už dva týdny jezdí, protože to stavbaři stihli dokončit dříve a úterní otevírání tak bylo pouze symbolické.

Reklama

Výběr článků

Načítám