Hlavní obsah

Mateřské školy ve Zlíně se otevřou 18. května

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krizový štáb statutárního města Zlína rozhodl, že se Mateřské školy zřizované městem opět otevřou v pondělí 18. května, tedy o týden dříve, než bude otevřen I. stupeň základních škol.

Foto: Magistrát města Zlína

Ilustrační foto

Článek

„Původně jsme chtěli školky otevřít v termínu otevření I. stupně základních škol, ale na základě podnětů rodičů jsme se rozhodli, že školky otevřeme již od 18. května. Dřívější termín nebyl možný skrze zápisy, které mají proběhnout v příštím týdnu. Zároveň plánujeme přes prázdniny rozšířený provoz školek i školních družin,“ uvedl primátor města a předseda krizového štábu Jiří Korec.

Aby byl návrat dětí do mateřských škol bezpečný jak pro ně samotné, tak i pro jejich rodiče a v neposlední řadě také pro všechny zaměstnance MŠ, je nutno dodržovat pokyny a doporučení uvedená v dokumentu MŠMT. Nejdůležitější z pokynů či doporučení jsou následující:

Při cestě do školy a ze školy zakrýt ústa a nos ochrannými prostředky; dodržovat odstup 2 metry; minimalizovat velké shromažďování osob před školou; po přezutí a převlečení si důkladně umýt ruce vodou a tekutým mýdlem; nevodit do MŠ děti s příznaky covid-19; důkladně si mýt ruce před zahájením stravování (děti si sami jídlo a pití nenabírají

a neberou si ani sami příbory; při prvním vstupu do školy předkládá zákonný zástupce následující prohlášení: a) písemné seznámení s vymezením rizikových skupin stanovených Ministerstvem zdravotnictví, b) písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění; pokud zákonný zástupce tyto dokumenty nepodepíše, nebude vstup dítěti do mateřské školy umožněn.

MŠ zajistí zvýšenou četnost úklidu a dezinfekce, větší část pobytu venku v areálu MŠ, časté větrání a další nařízení, která jsou uvedena ve zmíněném dokumentu MŠMT. Děti a pedagogičtí pracovníci mateřské školy roušky v prostorách školy nosit nemusí.

Reklama

Výběr článků

Načítám