Hlavní obsah

Malý pohádkový les pro děti v Želivě

Novinky, Helena Podubníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes nepřízeň počasí pořádala v sobotu jednotka psovodů SDH Želiv 2 ve spolupráci s jednotkami dobrovolných hasičů z Humpolce a Košetic zábavné odpoledne plné pohádek pro děti. Pršelo, jen se lilo, ale šťastné tváře dětí se s celými rodinami nedaly zahanbit. Bohatá účast všechny překvapila.

Foto: Helena Podubníčková

Mýdlová pěna byla prostě nejlepší

Článek

Na želivském hřišti po úvodu starostky psovodů Želiv Květy Kasalové v převlečení královny nastoupili rytíři a sváděli souboje o urozené princezny. Rytíři předváděli publiku svou výzbroj a výstroj. Nadšené děti si mohly na repliky zbraní sáhnout, potěžkat je a zblízka si je pořádně prohlédnout. Některé se pokusily zapálit ohýnek pomocí křesadla, a zjistily, že to není nic jednoduchého. Děti si vyzkoušely i střelbu z luku na cíl.

Do pohádkového lesa se vstupovalo přes zbrojnoše, u kterých děti plnily první úkol. Na dalších zastávkách s pohádkovými postavami děti třeba prolézaly látkovým tunelem, u červené karkulky s živým napraveným vlkem, kterého představoval vycvičený pes, spínaly látku spínacím špendlíkem. Úkolů a pohádkových stanovišť bylo více a po zdolání každého úkolu čekala všechny odvážné děti odměna.

Na závěr čekala na děti největší atrakce – řádění v mýdlové pěně, kterou připravili dobrovolní hasiči. V tomto okamžiku byl už déšť nejhustší, ale dětem evidentně nevadil.

Je báječné, že se skupina nadšenců dokáže domluvit a věnovat svůj čas našim dětem, které zapomenou na tablety, mobilní telefony, počítače a televize a jdou ven zažívat opravdová dobrodružství. Všem zúčastněným patří veliké poděkování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám