Hlavní obsah

Malého záškoláka toulajícího se ulicemi strážníci odvedli do školy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu dopoledne dostali strážníci z Prahy 5 telefonické oznámení, že v ulici U Santošky chodí malý bosý chlapec. Na místo vyjela okamžitě hlídka. Chlapec odpovídající popisu byl sice při příjezdu hlídky již obutý, policisté ale hned zahájili šetření.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační fotka

Článek

„Strážníci od chlapce, který měl být tou dobou ve škole, zjistili, že nešel do školy, protože mu to ráno dovolila jeho sestra. Hoch rovněž sdělil, kam chodí do základní školy. Tam ho následně strážníci doprovodili a předali ředitelce. Zároveň byla vyrozuměna i maminka malého chlapce. Celou záležitostí se bude zabývat i příslušný odbor sociálně právní ochrany dětí, který byl rovněž informován,” informoval mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš.

Strážníci chlapce znají. Před měsícem ho nalezla hlídka ve večerních hodinách, jak pláče na ulici. Postěžoval si, že nikdo není doma a mají vypnutou elektřinu. Strážníci tehdy předali chlapce Policii ČR a rovněž informovali odbor sociálně právní ochrany dětí.  

Reklama

Výběr článků

Načítám