Hlavní obsah

Lucie Bílá slaví, pro obrovský zájem přidala další koncert v Bratislavě

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvousetčlenný tým lidí, 17 TV kamer, špičkoví hudebníci, tanečníci a další hosté. Lucie Bílá oslaví v dubnu své životní jubileum. A i když se věk u dam většinou neříká, osmnáctinásobná Zlatá slavice nemá problém všem sdělit, že jí bude padesát a začíná tak s radostí druhou polovinu svého života.

Foto: Lukáš Fronk

Zkoušky FIFTY FIFTY

Článek

Zkrátka teď to bude FIFTY FIFTY! Přesně tak se jmenuje velká show, která se 9. dubna hned při dvou koncertech a následně 10. dubna při dalším, rozjede na bratislavském zimním stadionu Ondreje Nepely. Zpěvačka i její tým diváků slibují skutečně mimořádný a nevídaný zážitek.

„Moje Černobílé turné bylo oproti tomu vlastně jen takovou „dětskou besídkou“, nebo možná malou generálkou toho, co mě teď čeká.  Nikdy jsem nic takového neviděla a dokonce neznám ani nikoho, kdo o tom slyšel,“ říká s úsměvem Lucie Bílá, která právě v těchto dnech společně s týmem, tanečníky, hudebníky a režisérem a autorem celého projektu Jeffo Minaříkem v Bratislavě zkouší. 

„Bude tam obrovská scéna, stovky světel, různá lana, budu se dokonce vznášet ve vzduchu, bude tam naprosto úžasná projekce. Pod pódiem pak bude vlastně takové malé město - výtahy, různá propadliště a další vychytávky. Prostě něco „wau“. Několik dní po sobě jsem teď zkoušela deset dvanáct hodin v kuse a musím říct, že jsem opravdu nebyla unavená. Naopak mě to nabíjelo neskutečnou energií a pořád jsem se usmívala, což asi někteří nechápali, ale já jsem byla šťastná,“ komentuje Lucie,

Lucie Bílá nebude na pódiu v rámci koncertů FIFTY FIFTY sama. Bude mít své hosty. Chybět samozřejmě nebude skladatel a klavírista Petr Malásek se svou kapelou, skupina Arakain, s níž vloni absolvovala celé turné, světlomalíř Alex Dowis či taneční formace The Pastels a Ladylicious kteří se představili Lucčiným fanouškům už při jejích Černobílých tour.

Hostem bude i tanečník slovenského původu, který se proslavil tancem na dámských podpatcích a prošel také Česko Slovensko má talent - Filip Jankovič. Dalším hostem bude Martin Šrámek, skladatel a producent jejího nového CD s názvem HANA, které vyjde začátkem dubna právě u příležitosti zpěvaččina jubilea. Zpěvačku bude během koncertů doprovázet také symfonický orchestr.

Koncert bude snímaný neuvěřitelnými 17 televizními kamerami. Následně z celé show vznikne velmi zajímavý dokument.

Protože byly původně plánované dva koncerty na 9. dubna velmi rychle beznadějně vyprodané, rozhodla se Lucie Bílá, že pro své příznivce, kteří s ní chtějí oslavit její narozeniny, o den později udělá ještě další, stejný. Co se repertoáru týče, půjde o průřez jejích největších hitů a kromě nich přidá i něco z nové desky HANA, a zazní například i písnička z filmu Lída Baarová, kterou letos také natočila. 

„Byla bych moc ráda, kdyby se na Bratislavský koncert Fifty Fifty přišli podívat i Češi, protože se jedná o něco, co bude opravdu neuvěřitelné a velkolepé a stojí za to právě tohle vidět! Já sama se těším opravdu jako malá holka a věřte, že nebudete zklamaní, že budete nadšení. Budou tam neuvěřitelné a nápadité věci,“ slibuje Lucie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám