Hlavní obsah

Listování Tomáše Hejlíka se představí v Mikulově

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Listování, cyklus scénického čtení, míří do Mikulova a od ledna bude jeho domovskou scénou Club No. 292 na ulici Piaristů.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

„Projekt LiStOVáNí si bere na sebe neskromný úkol – představovat každý měsíc zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu. Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha budou před diváky interpretováni v podobě scénického čtení,“ informovala Petra Caulfield, která Listování do Mikulova přináší.

První Listování se uskuteční už v sobotu 7. ledna od 20 hodin knihou Láska a tělo od Arnošta Lustiga.

„V jedné z posledních knih se Arnošt Lustig pokusil o konečné zúčtování s tématy, která poznamenávají celou jeho tvorbu – nepochopitelnost nacistické myšlenky na vyhlazení Židů na straně jedné a láska k životu a ke všemu tělesnému na straně druhé,“ říká Tomáš Hejlík a přibližuje děj knihy. 

„Hlavní představitelé knihy, mladí lidé plní tělesných tužeb Gabriela Lágusová a Josef Reinisch, prožívají v terezínském ghettu svou zakázanou lásku. Transport může přijít každým dnem, a tak útěchu nacházejí hrdinové knihy pouze jeden v druhém. Žijí naplno a vyslovují věci, které by nebýt tlaku okolností ze sebe možná nikdy nevypustili. Přežívají, dokud mají tělo toho druhého. Výsledkem je příběh plný milostných vyznání i esejistických podobenství o smyslu života.“

V představení účinkuje Bára Jánová, Lukáš Hejlík, Zdeněk Černín (alt. Alan Novotný). Vstupné je 100 korun a rezervace je možná na telefonním čísle: 725 807 525.

Reklama

Výběr článků

Načítám