Hlavní obsah

Lidé se na brněnském výstavišti naučí kuchat kapra nebo plést vánočku

Novinky, David Zouhar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiučit se vánočním tradicím mohou lidé příští týden na Vánočních veletrzích na brněnském výstavišti. Žáci jihomoravských středních škol si tam pro ně připravili pětici workshopů.

Foto: Michaela Kulíšková pro Veletrhy Brno

Studentské workshopy jsou pravidelnou součástí Vánočních veletrhů.

Článek

V pondělí se zájemci dozvědí, jak vyřezávat ovoce a zeleninu. „V úterý jim cukráři předvedou, jak správně dělat oplatky a perníky. Ve středu se pak lidé naučí kuchat a smažit kapra," nastínila program mluvčí veletrhů Markéta Kamenická.

Čtvrtek bude ve znamení složité vánoční disciplíny, a to pletení vánočky. Studenti návštěvníkům ukážou, že to ale není žádná věda. „V pátek jsme připravili ukázku pravé domácí zabíjačky," řekla Kamenická.

Workshopy začínají každý den v 10 a ve 14 hodin a trvají zhruba dvě hodiny. Zájemci je najdou v kuchyňském studiu v pavilonu F.

Kromě návštěvy lekcí mohou lidé na výstavišti nakoupit dárky od více než tří stovek prodejců. „K dostání jsou ručně dělané šperky, oblečení, ale i rozličné delikatesy," uvedla mluvčí. Doplnila, že návštěvníky čekají také hudební vystoupení. „Například sobotu zpříjemní svým koncertem Jitka Zelenková," informovala.

Vánoční veletrhy jsou na výstavišti až do 15. prosince. Otevřené jsou vždy od devíti do osmnácti hodin, poslední den zavírají o dvě hodiny dříve. Vstupné, které zahrnuje i účast na workshopech, je čtyřicet korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám