Hlavní obsah

Letní pozastavení na zámku v Litomyšli

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro všechny návštěvníky, kteří nemají k návštěvě mnoho času, ale je jim líto litomyšlský zámek jen minout, nebo pro rodiny s menšími dětmi, připravila letos v červenci správa zámku v Litomyšli speciální zkrácené prohlídky Letní pozastavení.

Foto: Zdeňka Kalová
Článek

Po celý červenec od úterý do pátku vždy ve 12, 14 a v 16 hodin začínají prohlídky Letní pozastavení. Během zhruba 25-30minutové prohlídky projdou návštěvníci, kteří pospíchají, nebo rodiny s dětmi, pro které je klasická prohlídka náročná, reprezentačními sály 1. poschodí zámku.

Během volné procházky se dozvědí základní data historická, několik zajímavostí z denního života aristokratické rodiny pobývající na venkovském sídle a budou upozorněni na nejkrásnější exponáty.

Klasické zhruba hodinové prohlídky zámku i v těchto vybraných hodinách zůstávají nezměněny.          

Cena za zkrácené prohlídky Letní pozastavení je 70 Kč pro dospělé, studenty, děti i seniory. Součástí prohlídky není z časových důvodů návštěva historického divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám