Hlavní obsah

Legenda zahájila vánoční trhy v Ústí nad Labem

Novinky, Petr Teplík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předvečer prvního adventu, pátek 26. listopadu, byli na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem zahájeny tradiční vánoční trhy. Ústecké trhy se rok od roku zlepšují a i ty letošní začaly výtečně. Bylo příjemně mrazivé počasí, sucho a na návštěvníky se snášely drobné sněhové vločky.

Foto: Petr Teplík

Tradiční ozdoby

Článek

Ve stáncích se již pravidelně objevuje vánoční "klasika". Svíčky, adventní věnce, vánoční ozdoby a perníky, nezbytné klobásy, svařené víno, teplá medovina nebo voňavé kousky vepřového masa ze zabijačky. To nejlepší ale mělo teprve přijít.

S malým zpožděním, chvilku před 18. hodinou, nastoupila na malé pódium kultovní česká skupina Spirituál Kvintet, která v letošním roce oslaví neuvěřitelné 50 výročí svého trvání.

Krátký úvod a už za pomoci zvonivých španělek a medových hlasů navlékali na svůj vánoční náhrdelník jednu perlu za druhou. Nechyběly ani ohromující "Za svou pravdou stát" a "Až se k nám právo vrátí".

Pár dalších spirituálů, koled, gospelů a hodinka utekla krásně jako nikdy. Pokud takhle budou trhy pokračovat i v příštích týdnech, čekají nás rozhodně ty nejpovedenější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám