Hlavní obsah

Kroměřížský taneční soubor čeká náročná sezóna

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Účast na několika tanečních soutěžích čeká v nejbližší době kroměřížský soubor M Dance Crew KM, který se navíc představí i na řadě zajímavých společenských akcí. Jednou z nich bude Jarní podívaná, která proběhne na Starém pivovaře v Kroměříži 13. dubna.

Foto: archiv autora

M Dance Crew KM ve zkušebně, Soňa Drábková stojící na kraji vlevo.

Článek

„M Dance Crew nezastavíš,” tvrdí s úsměvem jedna z hlavních protagonistek souboru Soňa Drábková. „S radostí jsem si vzala za své motto našeho města pro letošní rok - Kroměříž nezastavíš, které ve mně osobně evokuje energii, touhu, sílu a hrdost, že i ta naše street dance partička nadšenců širokého věkového rozptylu (smích) bude i v tomto roce bojovat na soutěžích nejen za nás samotné, ale i za naše krásné město a pro naše stálé fanoušky, bez kterých by to nebylo ono."

Pod vedením choreografů a trenérů Marka Meluzína a Jitky Kutrové soubor už brzy odstartuje novou sezónu 2017. Jejich letošní předtančení respektive nové taneční číslo nese název Like A Panda, což v překladu znamená Jako panda. A proč zrovna Like A Panda?

„Jsme tento rok černobílí jako je medvídek Panda,” upřesňuje Soňa Drábková, která navíc uspěla i jako modelka a manekýna. „Část této choreografie tančíme i na píseň Panda - a my to pojali tak nějak s humorem nám vlastním.”

V současné době se taneční kroměřížský soubor M Dance Crew KM připravuje na osm soutěží a přehlídek moderního tance, mezi nimiž jsou Tancer Cup Zlín, Mia Festival Otrokovice, Hot Dance Zubří, Dance 2 Brno nebo Evulution Přerov. Vedle toho nebude chybět ani na tradičních akcích Den tance nebo Vybarvený běh v Kroměříži

„Těší nás i to, že jsme dostali příležitost účastnit se také akce, která proběhne 13. dubna v sále klubu na Starém Pivovaru a kterou pořádá Divadelní spolek Kroměříž. V rámci večera, který bude moderovat Jana Štěpánová a na kterém vystoupí kapela Jamtour, bychom měli nejen tančit, ale i odšlapat módní přehlídku. Bude to zase něco jiného, ale bude to příjemná změna. Nejsme sice profíci, ale banda lidí, které spojuje zdaleka nejen láska k tanci,” dodala Soňa Drábková.

Reklama

Výběr článků

Načítám