Hlavní obsah

Karvinská policie varuje: Pozor na injekční stříkačky

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době se v Karviné množí případy nálezu použitých injekčních stříkaček. Policie radí, co dělat, když někdo injekční stříkačky nalezne.

Foto: Archiv Právo

Injekční stříkačka

Článek

"V žádném případě není vhodné brát je do holých rukou. Při poranění použitou jehlou totiž hrozí přenos infekčních chorob, z nichž nejzávažnější je virus HIV způsobující AIDS," informoval Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

"V případě nálezu injekční stříkačky je nejlepším řešením přivolat městskou policii na linku tísňového volání 156 nebo na telefonní číslo 596 311 649. Strážníci disponují speciálními kontejnery, do kterých nalezené injekční stříkačky v rukavicích uloží a následně předají buď zdravotnickému zařízení, nebo pracovníkům K-Centra k odborné likvidaci jako infekční materiál," dodal Václav Ožana.

Rodiče by měli poučit především své děti, aby použité stříkačky, které najdou kdekoliv venku, nebraly do rukou, ale oznámily jejich nález buď přímo městské policii nebo někomu dospělému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám