Hlavní obsah

Karnevalové Benátky v ostravské knihovně

Novinky, Marcela Stehlíková

Nemusíte cestovat stovky kilometrů, abyste poznali krásu karnevalových Benátek. Přijďte si ji vychutnat na výstavu fotoobrazů Kamila Übelauera do Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě.

Foto: Marcela Stehlíková

Fotoobraz Kamila Übelauera

Článek

Až do konce února můžete ve vědecké knihovně navštívit barvami hýřící výstavu jednadvaceti fotografických děl. Světově proslulý únorový karneval v Benátkách patří mezi nejnavštěvovanější na světě.

Fotoobrazy Kamila Übelauera sugestivně vyzařují karnevalovou atmosféru plnou bujarého veselí, barev, nádherně vypracovaných originálních masek, romantiky i tajemna.

Kamil Übelauer se věnuje fotografování od roku 2004. Ve své tvorbě se zaměřuje především na zachycení krajinných nebo horských scenérií. Pravidelně navštěvuje italské Dolomity, ale také Island a Norsko, které charakterem svého klimatu a drsnějšími podmínkami nejlépe vyhovují jeho naturelu.

Pokud se naskytne příležitost spojená s jiným fotograficky zajímavým tématem, s chutí přijme i tuto výzvu. Například na proslulý benátský karneval, který právě představuje v Moravskoslezské vědecké knihovně, velice rád vyráží opakovaně. Všechny své výpravy a cesty se snaží zúročit v podobě ucelených sérií fotografií, ty následně rád prezentuje veřejnosti formou výstav či komentovaných promítání.

Výstava Carnevale di Venezia ve vědecké knihovně probíhá od 7. ledna do 28. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám