Hlavní obsah

Karlovarský kraj získal cenu na TourRegionFilmu za mobilního průvodce regionem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zároveň se 49. ročníkem Mezinárodního festivalu filmů s cestovatelskou tematikou TourFilm 2016 se koná v Karlových Varech také Národní filmový festival turistických filmů TourRegionFilm.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Zleva vedoucí odboru kultury krajského úřadu Radim Adamec s krajským radním Edmundem Janischem.

Článek

A právě v rámci tohoto národního festivalu získal kraj hlavní cenu v kategorii Mobilní aplikace a webové stránky za mobilního Průvodce Karlovarským krajem, který seznamuje návštěvníky s jednotlivými místy v regionu.

Cenu během slavnostního večera převzal krajský radní Edmund Janisch a vedoucí odboru kultury Radim Adamec. „Aplikace byla vytvořena společností Altair Software a vznikla jako jedna z aktivit projektu Prezentace Karlovarského kraje – Živého kraje, který byl financován z prostředků pro regionální rozvoj prostřednictvím Regionálního operačního programu Severozápad," vysvětlil Radim Adamec.

TourRegionFilm je součástí nejstaršího filmového festivalu cestovatelských filmů Tourfilm už  23 let. Jeho posláním je uvést a ocenit filmy, spoty a v dnešní době i multimediální obsah, který svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívá k rozvoji cestovního ruchu především v regionech.

Karlovarský kraj se letošního ročníku festivalu zúčastnil nejenom jako soutěžící, ale rovněž v roli partnera akce. Se svou aplikací uspěl v konkurenci dalších účastníků, mezi kterými byly například Kraj Vysočina, Praha, Liberecký kraj a další.

„Velmi si vážím tohoto ocenění. Mé poděkování patří nejenom pracovníkům odboru kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu za dobré nápady a odvedenou práci, ale také autorům dané aplikace. Vím, že nesmíme usnout na vavřínech a stále pracujeme na doplňování nejen aplikace, ale i webu,” uzavřel krajský radní Edmund Janisch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám