Hlavní obsah

Kam vyrazit o víkendu? Na Slovácko

Novinky, Veronika Friedlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se víkend a před námi stojí nelehké rozhodnutí – co budeme dělat? Ne že by nebylo co, právě naopak. Akcemi se to na Slovácku jen hemží.

Foto: Archiv Regionu Slovácko

Kovový velbloud v KOVOZOO ve Starém Městě

Článek

V sobotu například ve Starém Městě v areálu KOVOZOO vrcholí oslavy Dnu země. Program je zaměřen jak na ekologickou výchovu, tak na zdravý životní styl a pomoc potřebným. Návštěvníci se můžou těšit na hudební program, naučnou stezku, jarmark, folklorní vystoupení a v neposlední řadě křest nového kovo - zvířete. Které to asi bude?

Milovníci historie, pozor! V obcích Velehrad a Salaš se v sobotu 27. dubna bude konat akce k připomenutí osvobození těchto obcí. Stalo se tak 1. května 1945 díky vojákům Rumunské královské armády a partyzánům. Součástí celodenního programu budou i tři bojové ukázky střetů partyzánů a rumunských vojáků s německými vojáky, které jsou založeny na skutečných událostech.

V Napajedlích se od sobotního rána budou konat Jarní slavnosti a Brány památek dokořán. Náměstí se zaplní stánky s regionálními potravinami při farmářském a řemeslném trhu. Na radničním nádvoří proběhne „jarní blešák“, vstupy na památky budou v tento den zdarma či se slevou. Sportovní nadšenci se můžou zúčastnit běžeckých závodů.

Uherském Brodě to v sobotu ožije Gastro Brod festivalem, kde se od 10.00 do 19.00 hodin kromě delikates a specialit i ze zahraniční kuchyně, představí také řada umělců v doprovodném programu. Vše se odehraje na louce nad muzeem.

Ve Tvarožné Lhotě se uskuteční tradiční Slavnost oskoruší. A co že je to vlastně oskoruše? Jde o nejmohutnější druh jeřábu a na Slovácku údajně rostou ty největší na celém světě. Při sobotní slavnosti budete moct ochutnat oskerušové a ovocné destiláty a další dobroty z tohoto netradičně tradičního ovoce. A pokud se vám zalíbí, budete si moct dovést domů svůj vlastní stromek.

V sobotu proběhne také symbolické otevírání cyklostezek, v rámci cyklisticko-vinařské akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska. Že nemáte kolo? Nevadí! Pro vás jsou tu hned dvě pěší trasy.

V neděli můžete zavítat například do Uherského Ostrohu, kde budou slavnostně zahajovat turistickou sezonu a otevírat prohlídkové trasy v ostrožském zámku. Těšit se můžete na hudební program a prohlídku zámecké věže, galerie i kouzelného podzemí. 

A to je jen zlomek z toho, co můžete tento víkend vidět, zkusit, zažít a prožít. Vše o těchto akcích i o všech ostatních najdete na www.slovacko.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám