Hlavní obsah

Jižané Molly Hatchet dorazí krátce před Vánocemi zahrát i zahřát do Prahy

Novinky, Petr Hejna

Molly Hatchet, stálice jižanského rocku, pojmenovaná po též legendární, hlavy klientům stínající prostitutce ze 17. století. Již 21. prosince předvede southern rock 21. století v Retro Music Hall v Praze na Vinohradech.

Foto: Petr Hejna

Logo kapely

Článek

Kapela založená roku 1975 v Jacksonville na Floridě k nám dorazí poprvé zakoncertovat a naservírovat příznivcům jižanské muziky dravou porci rocku, elektrického blues, boogie i syrového country.

Molly Hatchet patří spolu s u nás již koncertujícími ZZ Top a Lynyrd Skynyrd k nejuznávanějším muzikantským vztyčovatelům jižanské vlajky. Oproti ostatním stylovým souputníkům jsou rozhodně nejvíce hard'n'heavy bandem, což dokazuje i jejich letošní album Justice – odtud i název této spanilé jízdy bandu: Justice Tour 2010

Kapela Molly Hatchet patří mezi špičkové představitele southern rocku od stejnojmenného debutu z roku 1978. Neklesající invenci a úroveň potvrdila alba Flirtin' With Disaster z roku 1979, stejně jako titul No Guts... No Glory z roku 1983.

Další překvapení přinesl rok 1996, kdy kapela v radikálně pozměněné sestavě nahrála a vydala výtečné album Devi'ls Canyon. Nepřehlédnutelné jsou i obaly veškerých alb ve fantasy pojetí, jejichž autorem je dvorní výtvarník Paul Raymond Gregory, známý i ze spolupráce s Uriah Heep, Saxon, Blind Guardian a dalšími rockovými umělci, jako např. Dio.

Molly Hatchet přijedou v sestavě Bobby Ingram a Dave Hlubek - kytary, Phil McCormack - zpěv, John Galvin - klávesy, Tim Lindsay - baskytara a Shawn Beamer - bicí.

Pokud někdo má menší mezeru ve vzdělání, co se této kapely týče, zajisté ho o kvalitách i energii nestárnoucího bandu přesvědčí náhled na ukázky z koncertů: http://www.youtube.com/watch?v=tt0Lrs_yhMI=related http://www.youtube.com/watch?v=_mHF1WORqKU=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=HsXpGV5tExY=related , web kapely: http://www.mollyhatchet.com

Jako předkapela vystoupí tuzemská Pumpa, jejíž zakladatel, kytarista Michal Němeček, od roku 1981 pumpuje se svými kumpány do vod domácí rockové scény plné džbery původní muziky, stylově jižanským rockem zásadně programově ovlivněné.

Začátek ve 20.00 hodin, organizuje agentura Ozzy a Potkan

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám