Hlavní obsah

Ježíšek bude mít u vizovického zámku svou jeskyňku

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se advent a s ním i pozvánky na různé akce. Pokud vás například zajímá, kde bude mít Ježíšek zvláštní jeskyňku, tak se vydejte do galerie Mariette v předzámčí zámku Vizovice.

Foto: Blanka Kovandová

Velká vánoční výstava ve Vizovicích

Článek

„V neděli 27. listopadu opravdu v rámci Velké vánoční výstavy otevřeme Ježíškovu jeskyňku – využijeme tak atraktivně jeden prostor v galerii, který byl až doposud návštěvníkům skryt. A protože celou svojí předvánoční filozofií podporujeme kvalitní, tuzemské vánoční ozdoby a další výrobky, rozhodli jsme se podpořit symbol vánoc, který je pro naši zemi typický – tedy Ježíška. Už jen proto, že se nám nelíbí všudypřítomná rozpínavost Santa Clause,“ uvedla autorka výstavy Iva Mynářová a tím, že Ježíšek pak bude zdobit galerii i ve všední dny po celý advent.

Každou adventní neděli pak bude přímo v galerii malířka zdobit skleněné baňky na přání. Návštěvníci si tak mohou odnést ozdobu s vlastním jménem nebo novoročním přáním.

„Nově zde bude také mincíř razit české groše, což může být také hezký vánoční suvenýr. A jako každý rok, i letos přijdou děti z vizovického dětského domova a budou před galerií prodávat svařené víno a čaj za dobrovolný příspěvek s tím, že celý výtěžek pak připadne Domovu. A určitě taky s příchozími zazpívají koledy,“ vypočetl provozovatel galerie Roman Mynář.

Všechny nedělní adventní pořady a doprovodné aktivity začínají ve vizovické galerii vždy v 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám