Hlavní obsah

Jesse Ballard a Joe Kučera zahrají na Malé scéně za oponou

Novinky, Ondřej Smolka

Do Valašského Meziříčí poprvé přijede písničkář, charismatický rock-blues-soulový muzikant, výborný kytarista a zpěvák dráždivě zrezlého hlasu Jesse Ballard. V rámci Jarních jazz-bluesových dnů, žánrové přehlídky v komorním prostoru Malé scény za oponou, zahraje ve středu 12. dubna od 19.30 hodin.

Foto: Promo Jesse Ballard
Článek

Na turné Ballarda doprovází neméně zajímavá osobnost, jazzový saxofonista etablovaný na berlínské klubové scéně Joe Kučera. Pamětníci big beatové dekády si jej možná vybaví v soulové sestavě kapely Framus Five s Michalem Prokopem.

Joe Kučera potkal Jesseho Ballarda už před čtyřiceti lety. Po celou tu dobu se příležitostně potkávají, spolupracují a vzájemně se inspirují. Krásnou ilustrací jejich muzikantského i lidského porozumění je žánrově spíš soulové album Cut It All Loose z roku 2014.

Joe Kučera je zde znamenitým sólistou a Jesse Ballard přesvědčivým autorem, cockerovsky znějícím zpěvákem a suverénním frontmanem v čele kapely, v níž se během natáčení vystřídalo patnáct muzikantů. Doprovodné vokály v nahrávkách famózně vystřihly tři sboristky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám