Hlavní obsah

Je smrt pouhý Úhel pohledu? Ghanští tanečníci roztančí klášter Kladruby

Novinky, Silvie Strachotová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní taneční festival Tanec Praha opět po roce roztančí kladrubský klášter. Taneční představení "Eymen" Úhel pohledu spojuje tradice západní Afriky a střední Evropy a zaměřuje se na nezvyklé téma - smrt.

Foto: Milan Zoubek

Tanec Praha vystoupí s jedinečným představením v klášteře Kladruby.

Článek

"Eymen" Úhel pohledu / "Eymen" Point of View je mezinárodní projekt, který vznikl ve spolupráci českých organizací s Institutem afrických studií v Ghaně a jeho Národním tanečním souborem (Ghana Dance Ensemble).

Tanečnice a choreografka Lenka Kniha Bartůňková a zpěvačka Ridina Ahmedová podnikly v loňském roce společnou cestu do Akkry, hlavního města Ghany. Zde začaly se sběrem audio materiálu pro představení zaobírající se stářím a smrtí. Po návratu pokračovaly se sběrem výpovědí zabývajících se koncem života. Mozaika výpovědí na téma smrt se stala doplňkem site-specific projektu obou umělkyň.

Do Kladrub toto jedinečné představení zavítá v neděli 9. června. Taneční vystoupení proběhne od 16:00 v zahradách kladrubského kláštera. Lenku Knihu Bartůňkovou a Ridinu Ahmedovou doplní umělci z Ghana Dance Ensemble, Ruhia Sadik a Clifford Selorm Ametefe. Od 17:00 proběhne i hlasově-pohybový workshop zakončený africkými tanci z ghanské oblasti.

Chcete-li navštívit toto představení, pak navštivte v neděli 9. června klášter Kladruby. Začátek představení je v 16:00. Vstupné na představení je 130 Kč, pro studenty a seniory je vstupné 100 Kč.

Vstupenky v předprodeji naleznete na stránkách: https://tanecpraha.cz/cs/eymen-uhel-pohledu

Reklama

Výběr článků

Načítám