Hlavní obsah

Je smrt pouhý Úhel pohledu? Ghanští tanečníci roztančí klášter Kladruby

Novinky, Silvie Strachotová

Mezinárodní taneční festival Tanec Praha opět po roce roztančí kladrubský klášter. Taneční představení "Eymen" Úhel pohledu spojuje tradice západní Afriky a střední Evropy a zaměřuje se na nezvyklé téma - smrt.

Foto: Milan Zoubek

Tanec Praha vystoupí s jedinečným představením v klášteře Kladruby.

Článek

"Eymen" Úhel pohledu / "Eymen" Point of View je mezinárodní projekt, který vznikl ve spolupráci českých organizací s Institutem afrických studií v Ghaně a jeho Národním tanečním souborem (Ghana Dance Ensemble).

Tanečnice a choreografka Lenka Kniha Bartůňková a zpěvačka Ridina Ahmedová podnikly v loňském roce společnou cestu do Akkry, hlavního města Ghany. Zde začaly se sběrem audio materiálu pro představení zaobírající se stářím a smrtí. Po návratu pokračovaly se sběrem výpovědí zabývajících se koncem života. Mozaika výpovědí na téma smrt se stala doplňkem site-specific projektu obou umělkyň.

Do Kladrub toto jedinečné představení zavítá v neděli 9. června. Taneční vystoupení proběhne od 16:00 v zahradách kladrubského kláštera. Lenku Knihu Bartůňkovou a Ridinu Ahmedovou doplní umělci z Ghana Dance Ensemble, Ruhia Sadik a Clifford Selorm Ametefe. Od 17:00 proběhne i hlasově-pohybový workshop zakončený africkými tanci z ghanské oblasti.

Chcete-li navštívit toto představení, pak navštivte v neděli 9. června klášter Kladruby. Začátek představení je v 16:00. Vstupné na představení je 130 Kč, pro studenty a seniory je vstupné 100 Kč.

Vstupenky v předprodeji naleznete na stránkách: https://tanecpraha.cz/cs/eymen-uhel-pohledu

Reklama

Výběr článků

Načítám