Hlavní obsah

Jazzový víkend ve Slaném

Novinky, Jana Pospíšilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svou šestou dekádu začne festival Slánské jazzové dny. Posledními léty ověřený formát dvou hlavních večerů v Městském centru Grand doplněný o vystoupení v přísálí a komornějšími koncerty v kapli Vlastivědného muzea ve Slaném opět posluchačům přinese několik jazzových stylů i blízkých žánrů.

Foto: Jana Pospíšilová
Článek

Pátek 17. listopadu:

Na prvním večeru 51. Slánských jazzových dnů svou novou desku představí Jazz Efterrätt.

Zahraniční scénu zastoupí významná osobnost slovenské jazzové scény Peter Lipa a ani letos nebudou chybět hammondovy varhany v podání Jakuba Zomera a jeho devítičlenného projektu Ray Charles Tribute Orchestra. V přísálí bude hrát kapela Q session.

Sobota 18. listopadu:

Odpoledne v kapli návštěvníky svým zpěvem potěší Dorota Barová za doprovodu kytary Josefa Ostřanského, kteří vystupují pod názvem Kuzmich Orchestra

Čeští Clarinet Factory zahájí sobotní večer, kde je vystřídají Metamorphosis, česko-turecko-rakouská skupina stojící na pomezí žánrů. A co big band? Bude! Bigband Sv. Blažeje, který se na slánské festivalové pódium vrací po několika letech. V přísálí bude hrát Noční optika.

O noční hudební produkci se postarají zajímavé kapely, v pátek The Blues Rousers, v sobotu The Drain a maďarští Mayberian Sanskülotts.

Neděle 19. listopadu:

Na závěr festivalu, v neděli odpoledne v kapli, se můžete těšit na Irenu Budweiserovou. 

Vstupenky budou k dispozici v místě konání akce.  

Další informace ke Slánským jazzovým dnům najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám