Hlavní obsah

I v lednu lze každý víkend zavítat s dětmi na pohádkové prohlídky zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Zámek v Mníšku pod Brdy nabízí každý víkend programy a prohlídky pro rodiny s dětmi. V sobotu a v neděli 9. a 10. ledna čeká děti pátrání po pohádkách na prohlídkách s princeznou Aničkou. Chystat se již také začíná jubilejní 15. ročník charitativní Velikonoční veselice s kuřetem.

Foto: Anna Čelouchová

Anděl z nebe v Kouzelném sklepení zámku.

Článek

Zámek v Mníšku pod Brdy má i v zimě otevřeno bez objednání každý víkend. Dospělí se mohou pokochat dvěma prohlídkovými trasami, kde spatří mnoho zajímavých kuriózních předmětů. Patří sem například zdobené mačkátko na citrony, kleště na doutníky v ptačí podobě, zvoneček s nožičkami nebo slunečník s kolíčkem na hedvábný kapesníček.

Pro rodiny s dětmi jsou vždy během víkendů přichystány prohlídky s pohádkovou průvodkyní. Tento víkend ve dnech 9. a 10. ledna je čeká Pohádková prohlídka s princeznou Aničkou. Při návštěvě velkých jídelen a reprezentativních sálů budou mít důležitý úkol, vypátrat zatoulané pohádky. Jak vysvobodit bílou paní? Jakou karetní hru mají rádi čerti? Kdo peče voňavé buchty? Kdo nezná odpovědi, tomu princezna poradí.

Po prohlídce komnat je pak připravena i návštěva Kouzelného sklepení. Z pohádkové země do něj vstupují pohádkové bytosti. Čarodějnice, vodník, pan král nebo anděl. Anděl z nebe připomíná památku oblíbeného pána na Mníšku, který všemožně pomáhal svým poddaným. Nakoupil jim dobytek a nechal opravit jejich hospodářská stavení. Dokonce za ně zaplatil daně! Dětské prohlídky je možno telefonicky rezervovat.

V zimě je zámek Mníšek otevřen pro klasické i dětské prohlídky každý víkend. Ve všední dny je třeba se objednat. Již dnes se začíná chystat jarní dobročinná akce, a to už 15. ročník Velikonoční veselice s kuřetem. V neděli 27. března čeká návštěvníky bohatý celodenní program, při kterém mohou přispět na konto sbírky Pomozte dětem. Chybět nebude řemeslný jarmark, divadlo pro děti, tance, hudba nebo velikonoční tvoření.

Reklama

Výběr článků

Načítám