Hlavní obsah

I letos spojili v Pilníkově pouť s dětským dnem

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní pouť v Pilníkově proběhla o tradičním prvním červnovém víkendu. I letos byla spojena s dětským dnem. Hlavním organizátorem pouti byl opět Petr Pěchoč, který pouť včetně dětských soutěží organizoval spolu se svými kamarády již loni. Jen letos jich bylo o něco více.

Foto: Jaroslav Blažek

Pilníkovská pouť 2018

Článek

Na zpevněné části náměstí byla rozmístěna řada převážně staročeských atrakcí, mezi nimiž samozřejmě nemohl chybět řetízkový kolotoč, malý kolotoč pro děti, houpačky a střelnice. Z modernějších atrakcí zde byl postaven velký a malý skákací hrad a bazén s elektročluny.

V parčíku pod kostelem byly soustředěny hry a soutěže pro děti, což se osvědčilo i loni, protože i ty nejmenší děti snadno přejdou mezi jednotlivými atrakcemi a nestačí se začít nudit. Všude se prostě něco dělo!

Do kašny se opět nastěhovali vodník Adam s vodnicí Hanou a rybkami, které jim děti lovily. Poblíž u víly Klárky si děti vyzkoušely petang, hned vedle čarodějnice dohlížela na stavby z lego kostek a kontrolovala skládání puzzle obrázků či hru pexeso. Červená Karkulka dohlížela na hod míčkem a na skákání v pytlích, opodál kat kontroloval shazování plechovek a kousek nad ním Shrek s Fionou "honili" děti po opičí dráze a vedle schodů na náměstí Obelix s pomocnicí sledoval závody náklaďáků.

A co by to bylo za dětské soutěže, kdyby za ně děti nedostávaly sladké odměny. Dětské zábavné odpoledne skončilo v pět hodin odpoledne a plynule na něj navázala hudební skupina Elka, která od 17:30 hodin zahájila večerní program, který trval až do půl desáté, ale pouťové atrakce byly v provozu až do 23. hodiny.

V rámci poutě se i letos uskutečnila soutěž o nejlepší pouťový koláč, kterou vyhodnotila a nejlepší koláč vybrala porota složená z návštěvníků poutě. V jejím čele stál Ondřej Sobl, pod jehož vedením porota ochutnala koláče od osmi soutěžících a stanovila jejich pořadí.

Na prvním místě se umístila Gabriela Výborná následovaná paní Moravcovou. Boj o třetí místo byl ovšem dramatický, a letos se o něj podělil Ludvík Novák s paní Prouzovou. Každé umístění samozřejmě obdrželo odměnu. Za první místo byly dvě lahve šampaňského a jedna volná jízda na kterékoli atrakci, druhé místo získalo dvě lahve a třetí místa po jedné lahvi šampaňského.

„Letošní pouti se v sobotu zúčastnilo téměř 150 dětí a na pouť dorazilo celkem asi 280 návštěvníků. To je téměř dvojnásobný počet oproti loňskému roku,” prozradil Petr Pěchoč. „Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se o pilníkovskou pouť zasloužili. Jmenovitě to jsou Míša Jankovičová, Tereza Kňourková, Klára Metelková, Pavlina Pechanová, manželé Jiřina a Josef Soblovi, Ondřej Sobl, Hanka Moravcová s přítelem Adamem Bakošem a Martin Soukup. Poděkováni patří také městu Pilníkov za poskytnutou dotaci na pouťové atrakce, hasičům z SDH Pilníkov, manželům Pavlu a Haně Hajných a jejich týmu u občerstvení, firmě Kolotoče Novotný z Mladých Buků, provozovatelce atrakce paní Schmiedové z Jičína a hudební skupině Elka,” řekl.

A já dodávám, že velký dík patří též hlavnímu organizátorovi poutě Petru Pěchočovi, který zároveň vydatně pomohl i s tímto článkem. Letošní ročník se moc povedl, což se projevilo na spokojenosti příchozích i na neobvykle vysoké návštěvnosti. Již nyní se těšíme na pouť 2019!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám