Hlavní obsah

Hrad Veveří zve návštěvníky na Slavnosti moravského uzeného

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože letošní sezóna ještě nezačala, brány hradu Veveří se výjimečně otevřou už o druhém únorovém víkendu, který bude patřit všem milovníkům moravské kuchyně. Jeden z nejstarších moravských hradů bude totiž hostit Slavnosti moravského uzeného.

Foto: Kateřina Konečná

Hrad Veveří

Článek

Program, na který se zájemci mohou těšit, je víc než bohatý. Z jídla samozřejmě nebude chybět uzené maso, ale ani jiné pochoutky, jako jsou klobásky, paštiky, jitrnice nebo jelítka včetně různých příloh. Pro zahřátí pak slivovice, svařené víno nebo punč.

Pokud i vy patříte k milovníkům těchto moravských pochoutek, tak neváhejte a vydejte se na hrad Veveří, kde uvidíte mistry řezníky přímo v akci a ucítíte i ochutnáte jejich díla.

Nezůstane ale pouze u hodování. Vzhledem k blížícímu se období masopustu uvidíte průvod masopustních masek i s medvědem. Přiučíte se při speciálních přednáškách o přípravě masa či jiných dobrot nebo navštívíte stánky různých řemeslníků.

Správa hradu ale upozorňuje na omezené podmínky parkování na hradě v zimním období. Pokud to tedy půjde, auto nechte doma. Z Brna se na Veveří dostanete snadno. Buďto autobusovou linkou č. 303 ze zastávky Zoologická zahrada nebo tzv. masopustním speciálem, který bude vždy v celou a v půl vyjíždět z parkoviště u Penny marketu (u zastávky Přístaviště).

Program začíná v oba dny, tedy 9. a 10. února 2013, v 10 hodin na nádvoří tzv. Příhrádku. Plné vstupné je 100 Kč. Bližší informace naleznete na www.veveri.cz nebo na www.stezky-dedictvi.cz/festival.

Reklama

Výběr článků

Načítám