Hlavní obsah

Hrad Křivoklát do nové sezóny vstoupí s novinkami

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Křivoklát zahájí novou návštěvnickou sezónu v sobotu 23. března. Pro letošní sezónu si správa hradu připravila několik novinek, například vzdělávací programy pro dětské návštěvníky nebo rozšíření nového prohlídkového okruhu Na hradby!

Foto: Petra Dolanská

Kastelán hradu Křivoklátu Luděk Frencl se symbolickým klíčem od hradu.

Článek

Během slavnostního zahájení se můžete zúčastnit například vernisáže výstavy Neprakta na hrad! a již tradičního věšení klíčů.  

Již několikátým rokem zahajuje hrad Křivoklát návštěvnickou sezónu v průběhu března. To letošní zahájení proběhne v sobotu 23. března v 11.00 hodin, kdy se uskuteční tradiční „věšení klíčů“. Hrad Křivoklát symbolicky odemkne jeho kastelán Luděk Frencl, řeku Berounku odemkne starosta Roztok Vladimír Melč a cyklostezku otevře ředitel neziskové organizace Rakovnicko Radomír Dvořák.

Posléze bude uděleno každoroční Ocenění za mimořádný přínos hradu Křivoklátu a bude následovat vernisáž výstavy Neprakta na hrad!, která představí kresby známého kreslíře Jiřího Wintera-Neprakty. Celodenní akci zpříjemní hudební program a klasické prohlídky hradu.

Pro letošní návštěvnickou sezónu připravila správa hradu několik novinek. Kromě stálé nabídky jsou připraveny novinky v podobě vzdělávacích programů pro dětské návštěvníky. V tomto roce se správa hradu zaměří na spolupráci se základními školami z okresu Rakovník a na dětské návštěvníky, kteří přijdou o prázdninách na hrad s rodiči. Půlroční vzdělávací projekt Václav IV. očima dětí byl vytvořen v návaznosti na 650. výročí korunovace Václava IV. na českého krále. O prázdninách pak mohou děti využít nabídku edukačních programů a zábavnou formou tak načerpat vědomosti o historii hradu. Plánované vzdělávací aktivity jsou součástí širší vzdělávací koncepce NPÚ – Edukace jako nástroj pro zkvalitnění péče o kulturní dědictví.

Stálou nabídku na hradě tvoří prohlídkové okruhy. Letošní novinkou je rozšíření nejnovějšího okruhu Na hradby!, který je přístupný bez průvodce a bude otevřen netradičně i v pondělí. Kromě stálých prohlídkových okruhů Gotické paláce a Celým hradem mohou návštěvníci v nadcházející sezóně navštívit i noční prohlídky s divadelním představením, případně si vybrat z nabídky několika vycházkových okruhů a obdivovat krásy okolních lesů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám