Hlavní obsah

Hodonínští žáci si v rámci úklidu škol užijí volna

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dny volna, a to 9. a 10. května, si užijí žáci většiny základních škol v Hodoníně. Důvodem jsou plánované opravy na školách. Dalším důvodem vyhlášení volných dnů ve čtvrtek a v pátek je zkušenost z předchozích let, kdy v pracovních dnech mezi dvěma dny volna bývá ve školách velká absence žáků.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"Volné dny se netýkají zaměstnanců, pedagogičtí pracovníci budou čerpat studijní volno, dovolenou, případně náhradní volno a provozní zaměstnanci budou provádět sanitární opatření," sdělila mluvčí Hodonína Barbora Lahová.

Základní škola Mírové náměstí využije volných dnů k dezinfekci prostor školy a úklid ve třídách, na toaletách a chodbách školy. Základní škola Očovská plánuje celkovou sanitaci budovy, a to včetně odstávky a údržby výměníkové stanice.

Na základní škole U Červených domků bude provedena kontrola topení a dodávky teplé vody ve výměníkové stanici a taktéž na Základní škole Vančurova bude provedena sanitární údržba.

Pro žáky, kteří se po dnech volna vrátí do zpátky do školy, tak budou připraveny čisté šatny, umývárny, toalety a sprchy.

Reklama

Výběr článků

Načítám