Hlavní obsah

Hledá se nejlepší a nejatraktivnější místo v Česku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože nemáme moře ani velehory, máme návštěvníkům co nabídnout. Hrady, zámky, zříceniny, kláštery, hory, přehrady, rybníky, naprosto unikátní skalní města, industriální památky. V turismu je náš obrovský potenciál, který stále mimo několika destinací nedokážeme pořádně prodat.

Foto: Vratislav Konečný

Windischgrätzova jízdárna ve Světcích u Tachova

Článek

Agentura CzechTourism ve středu představila nejlepší místa v Česku, resp. finalisty soutěže DestinaCZe 2014. Do konce prázdnin můžete hlasovat, kde to děti nejvíce baví, kde je nejlepší zákaznický servis, kde najdete genia loci.

„Letos jsme se rozhodli směřovat dobu hlasování o nejlepší turistické atraktivity Česka na letní turistickou sezónu. Věříme, že tak veřejnost přimějeme hlasovat nejen podle prezentací na internetu, ale i na základě osobní návštěvy vytipovaných míst,“ informoval ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška.

Hlasovat můžete na www.destinacze2014.cz.  Hlasuje se v pěti kategoriích, s 5 finalisty, vybranými porotou na základě nominací zaslaných regionálními zástupci. 

Kategorie Fénix představuje objekty, které byly „vzkříšeny z popela“ a nyní patří mezi vyhledávané turistické atraktivity. Vybrány byly: Chrám chmele a piva v Žatci, Multifunkční aula GONG a U6 – Malý svět techniky v Dolních Vítkovicích, Centrum sklářského umění - Huť František v Sázavě, Baťův kanál s jedinečnými technickými památkami a Windischgrätzova jízdárna ve Světcích u Tachova. 

Kategorie Genius loci: Modlivý důl ve Svojkově, klášter Kladruby, nedostavěný gotický chrám Panny Marie v Panenském Týnci, Bezděz a pražská Staronová synagoga spolu se Starým židovským hřbitovem. 

Trendy destinace je pro vyznavače nevšedních zážitků: Olomouc, Plzeňsko, Polabí, Pálava a geopark GeoLoci. 

Rodiče s dětmi se jistě zaměří na kategorii Zážitek na 1000 procent pro celou rodinu. Zábavu i poučení naleznou v unikátní Kovozoo ve Starém Městě u Uherského Hradiště, zážitkovém parku Zeměráj u obce Kovářov nedaleko přehrady Orlík, Archeoskanzenu Modrá, přibližujícím dobu dávné Velké Moravy, Aqualandu Moravia na severním okraji vodní nádrže Nové Mlýny, anebo v pohádkové říši  Fábula v Kamenici nad Lipou. 

Kvalita zákaznického servisu je oceněna kategorií Cítit se jako doma. V té se hlasuje pro ekopenzion Centrum Veronica Hostětín v oblasti Bílých Karpat, hotel Jítrava ve stejnojmenné obci v Lužických horách, penzion Jáňův dvůr na jižní Moravě, mlýn U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku a Hamerskou krčmu Jonáš ve Svobodných Hamrech. 

Reklama

Výběr článků

Načítám