Hlavní obsah

Hejtman přivítal dívku a chlapce, kteří se letos narodili jako první v Plzeňském kraji

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První holčičku a prvního chlapce narozené v roce 2014 v Plzeňském kraji spolu s jejich rodiči přivítal ve středu 19. února na krajském úřadě hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a Jaroslav Šobr, radní pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Rodičům dětí hejtman předal pamětní list a peněžní dar ve výši 10 tisíc korun.

Článek

První holčičkou narozenou v roce 2014 v Plzeňském kraji byla Eliška Černá, která se narodila ve Fakultní nemocnici Plzeň v 00:02 hodin. První chlapec narozený v Plzeňském kraji Filip Hrbek přišel na svět také ve Fakultní nemocnici Plzeň, a to v 7:22 hodin.

Uvítání nových občánků kraje hejtmanem Plzeňského kraje se stalo již tradicí. Kromě finančního daru pro rodiče je připraven dárek i pro děti, letos dostaly interaktivní hrací deku.

Rodičům i novorozencům popřál hejtman Václav Šlajs. „Narození dítěte je vždy radostná událost. Jsem rád, že mohu osobně přivítat první občánky našeho kraje. Přeji rodičům, aby jim děti dělaly jen radost a dětem hodně zdraví a štěstí do života,” uvedl hejtman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám