Hlavní obsah

Havířovský primátor ocenil mladého gymnastu

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za úspěšnou reprezentaci základní školy Žákovská a města Havířova ocenil ve středu osmiletého Ondřeje Frydrycha havířovský primátor Zdeněk Osmanczyk. Mladý gymnasta zvítězil v posledním celorepublikovém přeboru ve sportovní gymnastice, který se konal v Táboře.

Foto: Josef Talaš

Primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk přeje malému gymnastovi

Článek

Žák druhé třídy Základní školy Žákovská se sportovní gymnastice věnuje už od mateřské školy, a to v rámci projektu pohybové výchovy, který v Havířově probíhá v mateřinkách a mezi dětmi prvních tříd základních škol právě v tělocvičně na Žákovské.

Podle trenéra a zároveň olympionika Jiřího Tabáka je malý Ondra mimořádným talentem. Trenér ho společně s ředitelkou ZŠ Žákovská doprovodili na radnici. Chlapec byl na přijetí tichý a skromný a prozradil, že gymnastiku trénuje každý den kromě neděle.

"Tak ať ti všechno vydrží, ať máš stále takové dobré výsledky. A hlavně se uč, protože bez toho by nic dál nešlo," vyzval jej primátor Osmanczyk a předal mu tisícikorunovou poukázku na projekce do havířovského kina Centrum a knížku Velká školní encyklopedie.

Ondra si během setkání na radnici prohlédl i reprezentativní prostory radnice a nepohrdnul ani posezením v křesle za primátorským stolem. 

Reklama

Výběr článků

Načítám