Hlavní obsah

Gourmet Brno 2018 zná své vítěze

Novinky, Jiří Smutný

Již po třetí uspořádalo Turistické informační centrum Brno soutěž o nejoblíbenější brněnskou restauraci, kavárnu, vinárnu, bistro, cukrárnu, bar a pivnici. Výsledky ukazují, že mnohé firmy si udržují svoji nadprůměrnou kvalitu a mezi nejlepšími se objevují opakovaně.

Foto: TIC Brno

Herec z Národního divadla Brno Roman Blumaier hrál na Gourmetu roli hlavního ambasdora

Článek

TIC Brno jako pořadatel opět požádal o pomoc osobnosti a zástupce gastroasociací a zeptal se jich, kam rádi zajdou na jídlo, kávu, drink nebo zákusek. Podniky, které se v odpovědích objevily vícekrát, postoupily do finále.

„Výsledky jsme letos opět zpracovali do přehledného průvodce, který v českém, anglickém a nově i v německém jazyce poradí, jak sladit svoje brněnské chutě. Všechny podniky budou mít také svoje místo na portálu GOtoBRNO.cz,“ uvedla ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

V kategorii restaurace získal první místo PAVILLON restaurant, druhé Kohout NA VÍNĚ a třetí Butcher´s Grill and Pasta. Bistra: Atelier Coctail Bar and Bistro, Soul Bistro a 4pokoje. V kavárnách vyhrál Monogram Espresso Bar, SKOG Urban Hub byl druhý a Punkt třetí.

V cukrárnách se umístily nejlépe SORRY pečeme jinak, Cukrářství Martiňák a Mlsná holka. Nejlepší vinárny jsou PETIT CRU wine bar and shop, JUSTwine a Retro Consistorium. Z barů dopadly nejlépe WHISKEY BAR který neexistuje, Atelier Coctail Bar and Bistro a Super Panda Circus.

V kategorii pivnice zvítězila Ochutnávková pivnice, druhé místo získala Zelená kočka Pivárium a třetí Výčep na stojáka. Každou kategorii reprezentoval někdo z brněnských herců. Hlavním ambasadorem byl člen Národního divadla Brno Roman Blumaier.

Reklama

Výběr článků

Načítám