Hlavní obsah

Futsalové soutěže Sokolovska se rozjely na plné obrátky, druhé kolo ve znamení derby

Novinky, Aleš Plevka

O víkendu 21. a 22. března se odehrálo již druhé kolo jarní části všech tří futsalových soutěží Sokolovska. V nejvyšší z nich, okresním přeboru, má Habartov dva své zástupce - a to ASK Rád B a AC Lítov A a právě tyto dva odvěké rivaly svedlo druhé kolo k odehrání tradičního a očekávaného derby.

Foto: Aleš Plevka

Úvodní nástup, hráči AC Lítov v černém, hráči ASK Rád v bíločervené kombinaci

Článek

Oběma našim týmům se futsalový podzim příliš nevyvedl, a díky nevalným výsledkům jim patřily příčky ve spodní části třináctičlenné tabulky, a tudíž i díky tomuto faktu toužili hráči o to více získat tři body, které by jim pomohly odrazit se k herně i bodově výživnějšímu jaru.

Sobota dopoledne nabídla futsalistům i divákům, kterých se na poměry okresního futsalu sešlo požehnaně - odhadem něco mezi pěti a šesti desítkami, ideální počasí. Bylo sice chladněji, ale slunečno a bezvětří.

Po rozcvičení a obligátních "válečných" poradách nadešla hodina "H". Slavnostní nástup, podání rukou a v deset hodin mohli rozhodčí V. Vošmyk a J. Rajtmajer zahájit pravou futsalovou bitvu.

Zpočátku měli navrch hráči AC, kteří hrozili především z rychlých brejků. Své šance však nedokázali přetavit ve vedoucí branku a navíc svými pokusy rozchytali rádského gólmana R. Oswalda, který se pro ně stal po celé utkání takřka nepřekonatelnou hrází a podal excelentní výkon.

Postupem času přebírali iniciativu na kopačky hráči ASK, kteří však na rozdíl od soupeře byli šťastnější v zakončení, a do poločasu se jim podařilo vsítit prostřednictvím J. Žáka a Z. Krčína dva góly. Nutno však poznamenat, že i brankář hostí M. Louda se blýskl nadstandardním výkonem a předváděl úžasné zákroky, čímž svůj tým držel stále ve hře.

Poločasový výsledek 2:0 nabízel jakékoliv rozuzlení. Ani poté se obraz hry příliš neměnil. Hrál se opravdu velmi pohledný futsal a to na obě strany. Všichni hráči se protentokrát vyvarovali velmi ostrých zákroků, které v minulosti derby negativně poznamenávaly, a také slovních přestřelek a výměn názorů bylo velice poskrovnu. Za celý zápas byly uděleny pouze dvě žluté karty. Futsal byl tedy v tomto případě v hlavní roli a to bylo dobře.

Všem přítomným se díky výkonu obou mužstev musel zápas zamlouvat. Jen těch gólů asi mohlo být o něco více. I v druhé půlce padly totiž pouze dva a to do každé branky po jednom. Hráči ASK šli krátce po zahájení druhého poločasu do tříbrankového trháku, když se trefil M. Špak. Téměř vzápětí se však R. Panákovi podařilo protrhnout střeleckou smůlu a výsledek korigoval na konečných 3:1 pro ASK.

Šancí bylo i nadále mnoho, ale oba gólmani drželi naděje svých týmů. Ani asi desetiminutová powerplay hráčů Lítova nepřinesla žádoucí snížení a následné zdramatizování utkání. Také střelecký prach rádských sniperů zcela zvlhl, neboť několik, nebojím se napsat tutových šancí, které volaly po gólu v situaci, kdy na ně zívala opuštěná brána, zůstalo nevyužito.

V prestižním utkání nakonec zvítězili hráči ASK Rád, kterým jejich soupeři z AC Lítov byli více než důstojnými protivníky. A zatímco ASK díky dvěma jarním výhrám poskočilo na 6. příčku, hráči z AC se prozatím musí spokojit s 11. místem.

Pokud však budou oba týmy předvádět podobné výkony, jaké ukázaly v derby, je jejich šance na lepší umístění velmi reálná. Bývá však pravidlem, že derby je prostě herním vrcholem, ve kterém hráči odevzdají maximum.

Reklama

Výběr článků

Načítám