Hlavní obsah

Fotopoetika v brněnské Galerii pod Petrovem

Novinky, Michaela Wičarová Štroblová

I. FotoPoetický Club Brno, zkráceně I. FPC Brno, známý progresivní brněnský fotoklub pořádá od 22. dubna do 10. května svou již třetí společnou výstavu fotografií a fotografik.

Foto: Radek Vlach

Z vystavených fotografií

Článek

FotoPoetický club Brno je směsicí lidí z jihomoravské metropole i jejího okolí, kteří se dívají na svět hledáčkem fotoaparátu. Jejich fotografie jsou obrazem poetiky kolem nás i té na první pohled skryté. Odhalí vám tedy pohled druhý, plný jiného, tajemnějšího vnímání reality.

Jsou to zkušení tvůrci, kteří za sebou mají řadu společných i individuálních výstav fotografií a fotografik. Pořádají i  setkání, na kterých vystavují s členy  jiných fotoklubů, přátel z řad malířů, hudebníků, spisovatelů a dalších.

A co o sobě řekli sami Fotopoetici? "Každý z členů klubu má své zaměření a vidění světa kolem sebe a svůj nezaměnitelný rukopis, každý si jde svou vlastní nezávislou fotografickou cestou."

Na výstavě tak můžete vidět jak realistické, tak abstraktní motivy, inspirované hudbou, přírodou, industriální tematikou, poezií, literaturou i obyčejným životem...

Vernisáž výstavy začíná v sobotu 27. dubna v 16.30 v Galerii pod Petrovem, Kopečná 20, Brno. Na vernisáži zahrají skupiny Sämanni, Mancuso a The Aeronauts.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám