Hlavní obsah

Festival Divadla Husa na provázku - podruhé na Špilberku

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Experimentální divadlo Husa na provázku završuje i letos divadelní sezónu svým festivalem pod otevřeným nebem na Špilberku. Tři dnes již legendární a oblíbené inscenace v romantickém prostředí „open air“ zvou k návštěvě ve dnech 25. až 30. června.

Foto: archiv DHNP

Lásky jedné plavovlásky

Článek

Na špilberských terasách, s nádherným výhledem na Brno, se otevře letní divadelní scéna 2. ročníku festivalu Divadla Husa na provázku. Festival s nabídkou celovečerních divadelních a kulturních programů bude slavnostně zahájen 25. června v 18.45 vernisáží výstavy Sochy na Špilberku. Představí práce studentů FAVU z ateliéru jednoho z nejlepších současných českých sochařů Michala Gabriela.

Poslední červnový víkend (25. a 26. 6.), ale také následující pondělí 27. 6. nabízí nestárnoucí muzikál Milana Uhdeho a Miloše Štědroně „Balada pro banditu“ v hlavních rolích s Evou Vrbkovou a Janem Zadražilem.

Po představeních 25. a 26. června následuje projekce letního Bia Forman. K vidění bude filmová verze muzikálového zpracování osudů Nikoly Šuhaje loupežníka, jak je pro brněnské Divadlo na provázku podle archivních dokumentů a novinových článků napsal Milan Uhde a nastudoval režisér Zdeněk Pospíšil z roku 1978 a neuvěřitelné dokumentární filmy Vladimíra Morávka.

Úterní večer se v prostorách hradu ponese v duchu commedie dell´arte, hry podle textu Huberta Krejčího – „Strašlivá novina o čarodějném proměnění měšťana v kozla a jeho následné záhubě skrze hrozný pád“ – v režii Vladimíra Morávka. Stará komedie o starci proměněném v kozla a jeho nestydaté ženě potvrdí i artistický um a kousky provázkovského souboru.

Středa a čtvrtek (29. a 30. 6.) budou náležet výbornému remaku  – provázkovské inscenaci podle slavné filmové předlohy Miloše Formana, Jaroslava Papouška a Ivana Passera „Lásky jedné plavovlásky“. V hlavní roli Anežka Kubátová a Tereza Marečková. 30. června festival uzavře koncert kapely Stones Beatles, barevný ohňostroj a Mejdan na závěr sezóny.

Reklama

Výběr článků

Načítám