Hlavní obsah

Evropský týden sportu se blíží, zapojte se do Let´s #BeActive!

Novinky, Zuzana Rybářová

Mnoho zajímavých sportovních akcí po celé republice na vás čeká od 23. do 30. září na již čtvrtém ročníku Evropského týdne sportu. Jeho cílem je motivovat Čechy, aby se chtěli víc hýbat a žít zdravěji. Od 1. října pak totiž mohou hned navázat dlouhodobým praktickým projektem Let´s #BeActive.

Foto: Elixír studio Praha

Evropský týden sportu se blíží, zapojte se do Let´s #BeActive!

Článek

Najít si čas sportovat – to je motto letošního Evropského týdne sportu. V České republice ubývá lidí, kteří se pravidelně věnují pohybu, a to napříč všemi věkovými kategoriemi. „Podle mezinárodní studie Eurobarometr patří Češi mezi nejlínější národy v Evropě. Zatímco 40 % Evropanů provozuje alespoň jednou týdně nějakou fyzickou aktivitu, u nás je to jen 32 % populace. Pouhých 5 % Čechů sportuje pravidelně, zato více než 60 % našinců se pohybu nevěnuje vůbec či jen zřídka. Nové statistiky navíc ukazují, že i přes finanční a geografickou dostupnost sportovišť v okolí bydliště si lidé neumí najít na pohybové aktivity čas. Přitom stačí i 30 minut denně, aby si tělo uvědomilo benefity, které pohyb přináší,“ říká Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness, která u nás stojí za projektem Let´s #BeActive.

A jak to změnit? Vyzkoušet si nejrůznější druhy sportu a zjistit, který vás bude skutečně bavit. Právě to můžete díky Evropskému týdnu sportu, který je iniciativou Evropské komise. Zapojit se mohou všichni – bez ohledu na věk, bydliště, původ nebo fyzickou zdatnost.

Od diagnostiky přes plán pohybu až po motivační apku

„V rámci Evropského týdne sportu si vyzkoušíte spoustu sportovních aktivit, zjistíte, co vám nejvíce vyhovuje, a pak můžete navázat projektem, který vás bude motivovat a vést k pohybu i prakticky. Právě proto jsme se zapojili do dlouhodobého celoevropského projektu Let´s #BeActive, při kterém odborníci ve fitness centrech po celé České republice provedou zájemcům celkovou tělesnou diagnostiku, každý dostane plán aktivit a jeho pokroky bude měřit speciálně vyvinutá aplikace,“ vysvětluje Jana Havrdová s tím, že tento projekt si dal za cíl přivést k pohybu 60 000 neaktivních Evropanů ve věku 18-55 let, a to od ledna 2018 do prosince 2020 v 8 zemích Evropy. 

Šest týdnů pod dozorem odborníků!

Projekt Let´s #BeActive vychází ze speciálně strukturovaných šestitýdenních cvičebních intervencí, které pomohou motivovat účastníky k dlouhodobému zdravému životnímu stylu. Odborníci z fitness center vyberou ty nejlepší cvičební programy, které budou cvičící bavit. A hlavně uvidí výsledky! Autoři projektu totiž vytvořili unikátní LBA mobilní aplikaci, která bude celodenní pohybové aktivity nejen pomáhat monitorovat, ale bude také účastníky šest měsíců motivovat.

Ambasadory projektu jsou známý kouč a mentor Jan Mühlfeit a jeho kolegyně Kateřina Novotná, se kterou společně vytvořili projekt Odemykání dětského potenciálu, dále jedna z nejvýznačnějších osobností světa jógy Václav Krejčík, modelka a moderátorka Lucie Křížková, stylistka a módní poradkyně Klára Klempířová či moderátor Jan Šimůnek.

Seznam fitness center zapojených do projektu Let´s #BeActive najdete na www.komorafitness.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám