Hlavní obsah

Evangelický kostel v Havířově rozezní Hudba pravdy

Novinky, Klára Blažková

Hudba pravdy je název mimořádného velikonočního koncertu za účasti předních moravských lidových zpěváků s doprovodem nadžánrového uskupení Ensemble Flair Jana Rokyty, jehož řady pro tuto příležitost rozšíří přední barokní instrumentalisté v čele s houslistkou Dagmar Valentovou.

Foto: Klára Blažková

Ensemble FLAIR Jana Rokyty

Článek

Koncert pod názvem Hudba pravdy je pomyslnou branou ke spirituálnímu prožití svátků velikonočních. Místem mimořádného koncertu je Evangelický kostel v Havířově-Dolních Bludovicích, kde bude v pondělí 10. dubna od 18.00 hodin na posluchače čekat silný hudební zážitek.

Nápěvy z horňáckých či valašských kancionálů, písně Jana Amose Komenského, či poetický odkaz Petra Bezruče přednesou moravští zpěváci Magdalena Múčková, Klára Blažková a Jan Zaviačič, doprovází Ensemble FLAIR Baroque. 

„Poetický hudební obláček rozličných stylů a epoch bude nejen pohlazením posluchačských duší, ale i výzvou k rozjímání v době největších svátků křesťanského kalendáře,“ pozval Jan Rokyta, autor Hudby pravdy aneb Setkání s láskou, vírou a nebem.

„Pokud by se však kdokoli z jakýchkoliv důvodů koncertu nemohl zúčastnit, a i přesto si jej nechtěl nechat ujít, zveme posluchače o dva dny později, tedy 12. dubna, k rozhlasovým přijímačům, kde bude další provedení koncertu živě přenášeno na vlnách Českého rozhlasu Ostrava a obrazově také na kanálu YouTube,“ dodal Jan Rokyta.

Prodej vstupenek se uskuteční na místě před koncertem.

Reklama

Výběr článků

Načítám