Hlavní obsah

Ekonomové roztančili ve víru oslav plzeňský Parkhotel

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský Parkhotel včera ožil ve víru oslav dvacetiletého výročí založení plzeňské ekonomické fakulty - tehdy ještě v Chebu. Ples organizovaný studenty plzeňské FEK sliboval velkolepou oslavu a pořadatelé tomuto svému slibu dostáli.

Foto: Alena Oudová

Plzeňský Parkhotel včera ožil ve víru oslav dvacetiletého výročí založení plzeňské ekonomické fakulty.

Článek

Návštěvníci se tak dočkali vystoupení několika tanečních skupin, mohli obdivovat do rytmu orientu se vlnící tanečnice nebo dechberoucí yo-yo exhibici skupiny Spinfx. K tanci zahrála skupina s opravdu širokým repertoárem,  skupina Desperados. Díky chytlavým melodiím písní, které skupina zařadila do svého repertoáru plesového večera, se parket velmi brzy zaplnil tančícími současnými i bývalými studenty plzeňské FEK.

Nebyla by to žádná oslava bez dortu a bez šampaňského. Třípatrový dort ve tvaru tří na sobě poskládaných knih, z čehož každá kniha s jinou náplní, byl slavnostně rozkrojen a ti šťastní plesající jej mohli ochutnat a sami posoudit, zda chutná alespoň zpoloviny tak dobře, jak vypadá. Nechyběl ani slavnostní přípitek a přání dalších minimálně dvaceti let existence plzeňské FEK.

V průběhu večera zabrousili moderátoři do historie ekonomické fakulty, vzpomněli významné osobnosti akademického pole i zástupce z řad studentů a představili pravidelně pořádané studentské akce a ceremoniály.

Poslouchat se vyplatilo. Nabyté informace mohli posluchači zúročit později v rámci losované tomboly o hodnotné ceny. Nebylo výjimkou, že se na podiu sešli dva, tři i čtyři adepti na výhru. Cenu si však odnesl ten, který správně zodpověděl moderátorovu otázku týkající se právě ekonomické fakulty.

Společenská část večera byla završena slavnostním ohňostrojem, který doslova rozzářil plzeňskou noční oblohu. Zbytek narozeninového večera, tou dobou už v podstatě rána, pokračoval pod taktovkou DJ Pavla Nového.

Reklama

Výběr článků

Načítám