Hlavní obsah

Dobrodružství O Palečkovi čeká na děti ve Zlíně mimořádně už tuto neděli

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradičně již na neděli 19. května připravilo Zlaté jablko pro všechny malé návštěvníky a jejich rodiče další ze série pravidelných divadelních představení. Pátá letošní pohádka tak proběhne z důvodu konání Zlín Film Festivalu v dřívějším termínu. Děti se mohou těšit na příběh O Palečkovi.

Foto: Paravánek
Článek

Tentokrát už předposlední neděle v měsíci, tedy 19. května, bude věnována tradiční pohádce ve Zlatém jablku. Poprvé sem ale zavítá se svým loutkovým představením divadlo Paravánek z Brna. Pohádka v kouzelné výpravě malířky Jarky Fišerové vypráví o Palečkovi, který je sice malý postavou, ale chytrostí a šikovností se mu nikdo nevyrovná. Zachrání krále a princeznu před loupežníky, skamarádí se s obrem a nakonec se šťastně vrátí domů, protože doma je přece jenom nejlépe.

„V každé pohádce se snažíme o trochu jinou formu – od „koukacích“ až po „aktivační“. Všechny jsou s loutkami, pokud možno s živou hudbou (kytara, akordeon, příčná flétna, kazoo…)“, uvádí loutkoherečka Kateřina Rakovčíková a dodává: „Děti i dospělé rádi vtahujeme do hry, mohou si s námi zazpívat i zahrát“.

Vstup na představení, která trvají cca 50 minut, je opět zdarma a začínají vždy v 10 a v 15 hodin. Návštěvníci pohádky si v premiéře mohou prohlédnout nově zrekonstruovaný dětský koutek, který má nejen nové vybavení včetně velké herní sestavy s prolézačkami, ale také novou malbu s veselými motivy na stěnách.

Stejně jako u ostatních představení z pravidelného cyklu nedělních pohádek, musí být během představení pod dohledem rodičů pouze ti nejmenší, tedy děti do tří let. Rodiče ostatních dětí mohou volný čas ve Zlatém jablku vyplnit po svém. Místo na divadelní představení je navíc možné si i rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769. Z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení. O pohádky je mezi malými návštěvníky značný zájem, a opozdilcům se tak může stát, že se na představení již nedostanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám