Hlavní obsah

Do Klatov přijede Kateřina Cajthamlová známá coby rázná "doktorka Kateřina"

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravé Klatovy s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou. Tak se jmenuje akce, kterou pořádá Město Klatovy v rámci projektu Zdravé město. Akce proběhne v sobotu 15. února od 10 do 14 hodin v sále Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech. Vstupné je dobrovolné.

Foto: ilustračí foto Město Klatovy

Do Klatov přijede Kateřina Cajthamlová známá coby rázná "doktorka Kateřina"

Článek

V doprovodném programu vystoupí dětský pěvecký sbor Duha při MŠ Studentská Klatovy a skupina Aerobic při DDM Klatovy pod vedením Jany Soukupové.

V 11.00, 12.30 a 13.30 hodin proběhnou přednášky výživové poradkyně MUDr. Kateřiny Cajthamlové.

Dále je pro návštěvníky připravené poradenství a ukázky zdravého cvičení. Nebude chybět prezentace firem na téma zdravý životní styl, kosmetika, ochutnávky a prodej produktů zdravé výživy.

Doprovodný program nabídne i ukázky zdravého stravování ve školních jídelnách, k prodeji budou léčivé přírodní produkty, čaje a bylinné směsi, studentky Střední zdravotnické školy Klatovy pak zajistí měření tlaku.

Kateřina Cajthamlová je lékařka - internistka (*1962 v Praze). Po ukončení studia medicíny na tehdejší Fakultě všeobecného lékařství UK pracovala jako internistka ve Státním ústavu národního zdraví, později v soukromém Health Care Unlimited v Praze, kde se věnovala interně a homeopatii. V roce 2001 otevřela nestátní zdravotnické zařízení se zaměřením na prevenci a léčbu interních chorob.

Je spoluautorkou populární knihy o hubnutí Nebezpečný svět kalorií z pohledu tří lékařů (spolu s Rajko Dolečkem a Leošem Středou, rok 2013). V roce 2017 vydala knihu Abeceda moderního rodiče.

V letech 2006 – 2012 byla moderátorkou televizního pořadu Jste to, co jíte (seriál o hubnutí moderovala společně s dietologem Petrem Havlíčkem na TV Prima), v roce 2009 učinkovala v soutěžním seriálu o hubnutí Souboj v těžké váze, v roce 2014 učinkovala na ČT1 v talk show o zdraví a nemocích DoktorKA. V roce 2007 se umístila na 3. místě soutěže TýTý jako osobnost roku.

„Jsem lékařka-internistka, která pomáhá a radí každé čtvrteční dopoledne v pořadu Hubněte zdravě posluchačům Českého rozhlasu Region s udržováním či získáváním štíhlé linie. Do obecného povědomí jsem vzešla coby rázná "doktorka Kateřina" z televizní reality show Jste to, co jíte. 25 let jsem pracovala ve zdravotnictví, v letech 2001-2011 jako soukromá lékařka. V letech 2004 - 2009 jsem studovala systemickou terapii, v současnosti se věnuji již převážně jen přednáškové a popularizační činnosti, psaní knížek a psychoterapii,” řekla o sobě Kateřina Cajthamlová.

„Ve volném čase mě baví pletení, drhání, háčkování, čtení, vodní turistika, tanec, luštění Sudoku a život vůbec. Přináší prý totiž alespoň 5 zázraků denně každému, kdo na ně věří a umí je kolem sebe nacházet,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám