Hlavní obsah

Dny otevřených dveří na hodonínské průmyslovce letos doprovodí Kapka fyziky a Roboti

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří se v pátek 30. listopadu a v sobotu 1. prosince uskuteční na Střední škole průmyslové a umělecké v Hodoníně. V hlavní roli budou tentokrát dva technické obory: Pozemní stavitelství a Technické lyceum, jejichž studenti mají své království v Brandlově ulici.

Foto: archiv SŠPU

Dny otevřených dveří na SŠPU Hodonín pořádané 30.11.2018 a 1.12.2018 letos doprovází Kapka fyziky a Roboti.

Článek

Máte dítě v deváté třídě a nevíte, jaká střední škola by pro něj byla nejlepší?  Přijďte si prohlédnout hodonínskou průmyslovku za jejího běžného chodu. Rádi vás tu přivítají, stejně jako každoročně i absolventy, kteří si chtějí prohlédnout místo svého studia a připomenout si svá studentská léta. Budovou vás budou provádět sami studenti, spatříte zákoutí, která běžný kolemjdoucí nikdy neviděl.

Zeptáte se studentů na jejich studium na škole. Nasajete atmosféru školy přímo na místě. Přisednete si do středoškolských lavic a třeba se i naučíte něco nového...

A co letos uvidíte? V pátečním dopoledni navštíví hodonínskou střední školu žáci okolních základních škol na Kapku fyziky. Je to otevřená fyzikální laboratoř s pokusy, které předvádí žákům nikoli kantor, ale studenti Technického lycea. Taky se předvedou roboti sestavení a naprogramovaní středoškolskými studenty. Nesmí chybět ani živá ukázka 3D tisku na školní 3D tiskárně. A studenti oboru stavebnictví si vás prohlédnou v termokameře. Zkrátka na své si přijdou nejen zájemci o studia na zdejší škole, ale i milovníci fyziky a techniky.

Hodonínská Střední škola umělecká a průmyslová je už přes 60 let významnou a moderní vzdělávací institucí. Je to kvalitní škola s dlouholetou tradicí. Za tu dobu vychovala tisíce absolventů, jejichž uplatnění v praxi je hlavně v technických a uměleckých oborech. Samozřejmostí je také velmi vysoká úspěšnost jejích studentů u maturitních zkoušek a kvalitní příprava pro studium na vysokých školách.

Má velice moderní technické zázemí, dobré materiální zabezpečení, sedm počítačových učeben a bezplatnou wi-fi síť na celé škole. Škola je ale také hlavně o lidech, výuka na hodonínské průmyslovce probíhá pod vedením kvalitních a vysoce erudovaných učitelů v přátelském prostředí.

Pro přijetí ke studiu na technické obory Pozemní stavitelství a Technické lyceum je podmínkou úspěšné složení centrální přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka.

Akce se koná v pátek 30. listopadu od 8.00 do 17.00 hodin a v sobotu 1. prosince od 8.00 do 11.00 hodin. Další informace najdete na webu školy: www.prumyslovka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám