Hlavní obsah

Děti poznávaly přírodu na naučné stezce v okolí zámku Kozel

Novinky, Irena Mainzerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet je pro děti tou nejlepší příležitostí k poznání a k učení. A tak tomu bylo i na podzimním výletě dětí z 21. mateřské školy Plzeň. Jejich cílem byla Lesy ČR otevřená naučná stezka v okolí známého západočeského zámku Kozel.

Článek

Zde na ně čekali lesní pedagogové Lesů ČR - pánové ing. Šefl, Kotlan a Noha. Po celý výlet byli našimi průvodci a připravili pro děti poznávací program s lesní tematikou.

Ochotně odpovídali na zvídavé otázky dětí na téma les, stromy, rostliny nebo živočichové. Nechybělo ani atraktivní téma lesních strašidel a skřítků. Při poslechu troubení na vábničky se dětem tajil dech. Velkou radost měly z úspěchu při zdolávání a obratnosti sportovního klání v přírodním terénu.

V dnešní době dychtící po exotice a poznávání cizích zemí často zapomínáme, jaké bohatství se vlastně skrývá takzvaně za humny a to by byla věru škoda. Výlet na Kozel se všem moc líbil a poděkování patří zejména našim novým kamarádům – lesním pedagogům Lesů ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám