Hlavní obsah

Den zdraví pro každého zdarma

Novinky, Stanislava Dvořáková

Ve čtvrtek 30. března dorazila na Mírové náměstí v Ústí nad Orlicí mobilní pobočka Oborové zdravotní pojišťovny, která kromě změření krevního tlaku poskytla řadu dalších užitečných rad a informací.

Foto: Stanislava Dvořáková

Autokar OZP s programem Den zdraví projel Východočeským krajem a zastavil se i v Ústí nad Orlicí.

Článek

Mobilní pobočka Oborové zdravotní pojišťovny projíždí od začátku února městy českých a moravských krajů se záměrem podpořit Den zdraví.

Světový den zdraví byl vyhlášen v roce 1950 Světovou organizací zdraví WHO (World Health Organisation), která vznikla v 7. dubna 1948, a snaží se o snižování nemocnosti, zejména u sociálně slabší populace. Po celém světě se na tomto základě konají různé akce zaměřené především na prevenci onemocnění a zlepšení kvality života.

Do Ústí nad Orlicí dorazil autokar OZP ve čtvrtek 30. března, kdy na Mírovém náměstí od 14 do 17 hodin zástupci OZP poskytli přítomným občanům řadu užitečných rad a informací.

Zájemci si dále mohli nechat změřit krevní tlak a odnést řadu dalšího propagačního materiálu včetně upozornění na další akce a dárkový set náplastí pro rodinu.

Zajímavou informací byla vyhlášená březnová akce Každý krok pomáhá, v které účastníci nejen prospějí svému zdraví, ale zároveň podpoří i dobrou věc, kdy na základě počtu ušlých kroků bude jeden z vybraných charitativních projektů odměněn finanční cenou.

K účasti na soutěži je třeba si vyzvednout na kterékoliv pobočce OZP zdarma krokoměr a pravidelně zapisovat naměřené údaje. Tato forma byla zvolena k podpoře zdravého životního stylu samotných účastníků.

Chůze je podle odborníků nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. Navíc si v této hře lze nastavit výchozí váhu a sledovat, jak chůze pomáhá být fit. Je proto určena pro každého, kdo chce na sobě něco změnit, a především pomoci ostatním. Dobrý pocit pomoci nejpotřebnějším bude zaslouženou odměnou včetně dárku tipů na výlety v jednotlivých krajích.

Akce byla zároveň pozváním na Den zdraví, který se bude konat 1. dubna od 10.00 do 15.30 hodin naproti Tesku v Pardubicích. Zde budou provedeny zdarma preventivní prohlídky, a to vyšetření zraku, měření krevního tlaku, kontrola pigmentových znamének, dále reflexní masáže a poradenství s odborníky. V bohatém kulturním programu proběhnou ukázky společenských tanců, výroby elektřiny jízdou na kole a soutěže o hodnotné ceny. Dále vystoupí taneční skupina PM Stars Pardubice a v kavárně Seladon bude nabídnuto zdravé jídlo a pití.

Reklama

Výběr článků

Načítám