Hlavní obsah

Den otevřených dveří v azylovém domě pro ženy a matky s dětmi v Roudnici nad Labem

Novinky, Iva Radostová

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se na jeden den otevřou dveře místního azylového domu pro ženy a matky s dětmi. Každý, kdo tento den přijde, bude moci podpořit ubytované maminky nebo se může zúčastnit besedy na téma Finance a uplatnění na trhu práce.

Foto: Nadace Terezy Maxové dětem

Během Dne otevřených dveří v azylových domech si můžete zakoupit drobné předměty, které maminky vyrábí.

Článek

Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v Domově sv. Josefa v Roudnici nad Labem funguje v rámci Farní charity Roudnice nad Labem už 15. rokem. Přichází do něj matky s dětmi, které se z různých důvodů nemohou v momentální situaci o sebe a své děti postarat samy. Azylový dům jim nabízí nejen ubytování, ale i pomoc s nalezením cesty z problémů ven.

„Řešíme tady důsledky jak finančních problémů, zadluženosti, tak důsledky ztráty bydlení. Přichází k nám ženy z různých sociálních skupin a všem se snažíme pomoci k tomu, aby byly v dohledné době schopné se opět o své děti dobře postarat. Řešíme hlavně otázku financí. Z toho důvodu také organizujeme semináře finanční gramotnosti, na kterých se nejen učíme s penězi zacházet, ale také probíráme možnosti uplatnění se na trhu práce,” uvedla Ing. Zdenka Pětníková, ředitelka Farní charity Roudnice nad Labem.

Program, v rámci něhož semináře probíhají, se jmenuje Made By a realizuje ho Nadace Terezy Maxové dětem společně se Citi Foundation.

„Made By je projekt šitý na míru potřebám žen, které vyhledaly pomoc azylových domů. Ačkoli příčin, proč se staly klientkami azylových domů, může být několik, jejich společným jmenovatelem jsou dluhy a špatná finanční situace. Díky projektu Made By dostávají své finance pod kontrolu a jsou připravovány na návrat do zaměstnání. Díky tomu mají větší šanci nejen na nalezení práce, ale i na celkové osamostatnění,” informovala ředitelka nadace Terezie Sverdlinová.

Azylový dům bude veřejnosti přístupný 8. března od 14.30 do 18.00. Během této doby bude možné se zúčastnit besedy na téma Finance a uplatnění se na trhu práce. Zároveň bude také možné zakoupit některý z drobných předmětů zde vyráběných.

Kontakt na azylový dům Roudnice nad Labem: Riegrova 652, Roudnice nad Labem.

Reklama

Výběr článků

Načítám