Hlavní obsah

Dárek pod vánoční stromeček nabídl Dětský svět

Novinky, Stanislava Dvořáková

Rodinné centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí v rámci každodenního využívání herny od 8.30 do 12 hodin maminkami s předškolními dětmi připravilo na středu 31. října ukázku nových moderních hraček.

Foto: Stanislava Dvořáková

Ukázka hraček se setkala s velkým zájmem maminek i jejich dětí.

Článek

S blížícími se vánočními svátky nastávají i starosti jaký dárek koupit pro nejmladšího člena rodiny, aby potěšil, pobavil i poučil. Protože vedení RC Srdíčka myslí na všechno, připravilo pro maminky předváděcí akci, kde získaly nejen odbornou radu, jaká hračka by se pro dané stáří dítěte hodila, ale mohly si zároveň vyzkoušet, která hračka by jejich dítě nejvíc zaujala. Samy se pak naučily jak s jednotlivými hračkami zacházet.

Dalším usnadněním, aby maminky neztrácely čas běháním po obchodech bylo, že vystavené hračky si mohly na místě zakoupit, případně z předloženého katalogu objednat, kdy jim budou v určený den přivezeny přímo do herny.

Této nabídky využila řada maminek včetně vedení RC Srdíčka, které tak obohatí svoji hernu o další hračky. Kdo se nerozhodl na místě pro některou z hraček a bude mít zájem o její koupi, může si ji podle katalogu objednat až do pátku 2. listopadu.

Nabízené hračky nejsou hračkami, jak jsme z minulých let zvyklí, ale jsou to tzv. "chytré hračky". Jejich tvůrci přistupovali k jejich výrobě na základě znalosti potřeb dítěte v určitém věku tak, aby zároveň při hře byly rozvíjeny psychické vlastnosti a fyzická dovednost.

U nejmenších tyto hračky rozvíjí šikovnost, pohybové schopnosti a pozornost. Z bohaté nabídky bylo možné vybrat navlékání korálků, magnetickou tabuli, či tenis, stavební prvky s magnetickými koncovkami až po logické hry.

Z dalších náročnějších hraček ovlivňujících logické myšlení, kreativitu a trpělivost to byly sešity - kreslíme spolu, závody myšek, chytání žab, rybolov, labyrint až po různé strategické hry. Z oblasti matematiky a geometrie byly zastoupeny provlékačky a obrázky pro poznávání čísel, časových pojmů (Cognito hodiny), slovních skládaček, geometrické počítadlo se základy sčítání a odčítání.

Neméně široká byla nabídka puzzle, a to skládačky všeho druhu: zvířátka, včetně ozvučení, dále květiny, domečky, ústa a další tvary. Nechyběly ani tangramy a hlavolamy.

Nejen pro děti, ale pro celou rodinu byly různé společenské hry (domina, ratelino a mozaiky) s dobrodružnými cestami, plnými smíchu a žertů. Na řadu přišly i stavebnice a nácvik ovládání nářadí - série kladívek, hřebíků a stavebních kostek. K rozvíjení prostorového vidění, fantazie a tvořivých schopností posloužilo maňáskové divadlo, domeček pro panenky, farma zvířátek, rám na tkaní, lupa, váhy a dílnička vybavená všemožným nářadím.

Pro zvládnutí rovnováhy a koordinace pohybu byly připraveny čarovné míče, lopaty a talíře na sáňkování. Pro bezpečnost a pohodlí plyšové ponožky a papuče s protiskluzovou podrážkou, pro parádnice gumičky do vlasů. Pro maminky pak praktická ukázka zdravých lahví s termoobaly.

Nebylo zapomenuto ani na praktické věci sloužící k vytvoření vánoční atmosféry, a to četné dekorace na výzdobu domova, nálepky na stěnu a hrací koberečky.

Kdo má zájem o bližší seznámení s moderními ekologickými hračkami současné doby může se podívat i na www.chytry-detsky-svet.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám