Hlavní obsah

Čtvrtý ročník Rodinného sedmiboje se v Habartově po všech stránkách vydařil

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komise pro sport a kulturu ve spolupráci s TJ Baník Habartov již počtvrté v řadě pozvala zájemce na soutěžní odpoledne, během nějž dvojčlenné rodinné týmy absolvují celkem sedm převážně pohybových disciplín, v nichž se snaží nashromáždit co největší počet bodů, a ucházet se tak o možné prvenství.

Foto: Aleš Plevka

Účastníci 4. ročníku Rodinného sedmiboje

Článek

Termín soutěžního klání byl tentokrát stanoven na sobotu 18. srpna na druhou hodinu odpolední. Ve stanovené době se nakonec startovní pole, které je rozděleno do dvou věkových kategorií (4-6 let a 7-10 let), naplnilo ze dvou třetin. Do soutěže se totiž přihlásilo celkem 14 párů - 5 v mladší kategorii a 9 v té starší. Celkovou maximální kapacitu pro tuto akci organizátoři akce kdysi po vzoru fotbalové jedenáctky stanovili na 2 x 11 dvojic.

Krátce po druhé hodině byly páry zapsány, vydána jim hrací karta a vybrán účastnický poplatek, jenž činil 50 Kč na pár a jenž bude posléze tradičně věnován coby malý příspěvek na nějakou sociální aktivitu. Letos se vybralo 750 Kč, přičemž činovníci TJ Baník Habartov plánují částku zarovnat částí výtěžku z akce, kterou pořádají příští víkend u příležitosti znovuotevření rekonstruovaného fotbalového hřiště.

Poněvadž v sobotu i v Habartově, stejně jako na celém území ČR, panovalo nadmíru slunečné a teplé počasí, vzali všichni účastníci i diváci rádi zavděk stínem, jenž poskytovaly slunečníky a hlavně pak městský pártystan, který na místě postavili pracovníci technických služeb. Baníkovci také naplnili několik lavorů vodou a navíc pro děti v průběhu odpoledne na pár minut spustili i automatickou závlahu trávníku, která jim přinesla velkou radost a žádoucí osvěžení.

Nicméně hned od první disciplíny se také naplno soutěžilo. Odehrávaly se vždy dvě soutěže najednou, kdy u každé se postupně obě kategorie vystřídaly. Na účastníky čekaly kop na branku, slalom s pinpongovým míčkem, skok v pytlích, hod na cíl, házení kroužků a umístění kroužku na hrdlo lahve. Předělem a také jedinou disciplínou, která přinesla námahu pro mozkové závity, byla známá paměťová hra zvaná "kimovka".

Po ukončení 4 soutěží došlo na občerstvovací přestávku, kdy byly pro všechny k mání grilované špekáčky či klobásy a samozřejmě se nezapomnělo ani na přísun chladných tekutin.

Poté následovaly poslední dvě hry. Asi okolo půl páté odpolední bylo kompletně dobojováno. Nutno předeslat, že díky štědré podpoře města Habartov a sponzorským darům regionálních firem se každý pár mohl těšit na pěknou řádku cen. Igelitové tašky v sobě ukrývaly porci cukrovinek a množství praktických předmětů, další si pak všichni vybrali při obligátní "losovačce", každý obdržel i památeční medaili a letos nově také vynikající koláč z rodinné pekárny Baborovských v Dolním Rychnově. Ti nejlepší se mohli samozřejmě těšit i z pohárů.

Vítězem mladší kategorie se stali Ema a Jakub Strakovi, druhé skončily Alenka a Kačka Tóthovi a z bronzu se radovali Kuba a Míša Sládkovi. V kategorii starších si nejlépe vedli Románek a Roman Švajcrovi, jimž z druhé pozice zdárně sekundovali Eliška Tóthová se strýcem Štefanem Talpašem a na třetí pozici je doplnili Marcel a Marcel Brychtovi. Akce tím byla úspěšně a definitivně u konce.

Reklama

Výběr článků

Načítám