Hlavní obsah

Chomutovští pionýři otevřou svou klubovnu veřejnosti

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku školního roku mnoho rodičů hledá, kde mohou jejich děti kvalitně trávit volný čas. Jako odpověď připravil chomutovský Pionýr festival otevřených kluboven – Pionýr Open.

Foto: Jana Elbelová
Článek

Jeho cílem je během deseti dní ukázat dětem i rodičům, co všechno mohou v pionýrských oddílech a klubech najít a vyzkoušet. Do projektu se zapojila i Pionýrská skupina Chomutov.

Již ve středu 10. září otevřeli chomutovští pionýři svou klubovnu v bývalé škole v Havlíčkově ulici veřejnosti. Kromě možnosti prohlédnout si fotografie, kroniky a další upomínky na jejich celoroční činnost, seznámili se zájemci s náplní oddílových schůzek, víkendových výprav a táborů.

Ještě víc zažije ten, kdo přijde před pionýrskou klubovnu v sobotu 13. září. Od deseti hodin dopoledne do dvou hodin odpoledne se může zúčastnit připraveného programu.

„Pro děti je přichystána ministezka zručnosti, tábornických a přírodovědných znalostí, hry a soutěže v podání oddílů Čtyřlístek a Rolničky či prohlídka indiánského týpí. Rodiče si mohou prohlédnout klubovnu a promluvit si s vedoucími,“ přiblížil program akce vedoucí pionýrské skupiny Jiří Perkner.

Pionýři tak chtějí ukázat rodičům i dětem, že volný čas lze trávit aktivně, zábavně a užitečně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám